Economia

Munar declara com a imputada i assegura que "prendre decisions implica possibles problemes"

La presidenta del Parlament balear ha respost els crits i xiulets dels tafaners aplegats davant del Palau de Justícia llançant-los un petó

La presidenta del Parlament balear i presidenta d'honor d'Unió Mallorquina, Maria Antònia Munar, ha declarat aquest dilluns com a imputada pel cas Can Domenge. L'han rebuda els xiulets i crits d'unes cinquanta persones reunides a les portes del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears –entre ells, representants del Círculo Balear–, que han desplegat cartells on es podia llegir "no més corrupció, Munar dimissió", "xoriços" o "a la presó". Munar ha respost a l'expectació llançant un petó als tafaners que s'havien aplegat a la zona.

Després de declarar durant més de dues hores al Palau de Justícia, l'expresidenta del Consell de Mallorca no ha admès preguntes dels mitjans de comunicació en una breu declaració al Parlament, durant la qual ha assegurat que continuarà treballant per solucionar els problemes dels ciutadans. Ha afirmat que ha sentit el suport dels seus, "els antics i els d'ara", en referència als dirigents d'Unió Mallorquina que s'han desplaçat fins al Tribunal Superior per explicitar el seu suport. Entre els polítics que han acompanyat Munar es trobava el president d'Unió Mallorquina, Miquel Àngel Flaquer; el conseller de Turisme, Miquel Nadal i l'exsecretari general d'Unió Mallorquina, Damià Nicolau.

"No queda més remei que declarar", ha dit, en referència a la querella interposada pel Grup Núñez i Navarro el 2006. Munar ha afegit que "prendre decisions implica possibles problemes" i que és conscient que ara li cau a sobre "la pena del telenotícies", és a dir, el ressò mediàtic que ha provocat la seva declaració.

El cas Can Domenge investiga la venda per concurs d'un solar de 52.000 metres quadrats a la Unió Temporal d'Empreses (UTE) Sacresa-FerràTur per 30 milions d'euros, quan el Grup Núñez i Navarro n'oferia 60 milions. En el moment de l'adjudicació dels terrenys, Maria Antònia Munar era la presidenta del Consell de Mallorca però qui va firmar el contracte va ser l'actual conseller de Turisme, i aleshores vicepresident del Consell, Miquel Nadal, perquè Munar estava malalta.

En la declaració de la imputada davant el jutge Javier Muñoz, hi han estat presents també els dos fiscals anticorrupció, Joan Carrau i Pedro Horrach, l'advocat de Maria Antònia Munar, Gabriel Garcías, i diversos advocats personats en la causa. Al llarg del matí també ha declarat el portaveu adjunt del Partit Popular en el Consell de la passada legislatura, Fernando Rubio, qui ha arribat al Tribunal Superior acompanyat del seu advocat, Salvador Perera.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.