Política

Escorcoll policial de Sacresa i Ferrà Tur a Calvià i Barcelona pel cas Can Domenge

El TSJIB ha ordenat l'acció dels agents a les seus de les dues empreses. La presidenta del Parlament Balear ha de comparèixer dilluns als jutjats de Palma per declarar sobre la venda dels terrenys per part del Consell Insular de Mallorca

Agents de la policia governativa han iniciat aquest divendres al matí una sèrie d'escorcolls en les seus de les empreses Ferrà Tur i Sacresa, a Barcelona i a Calvià, com a part de la investigació del cas de presumpta corrupció en la venda dels terrenys del solar de Can Domenge, a Mallorca. Les dues operacions han estat ordenades pel Tribunal Superior de Justícia de les Balears (TSJIB), a petició de la Fiscalia Anticorrupció de les Illes. La presidenta del Parlament Balear i presidenta d'honor d'Unió Mallorquina, Maria Antònia Munar, el conseller de Turisme del Govern Balera, Miquel Nadal (UM), i el diputat autonòmic Bartomeu Vicens, suspès de militància d'aquest partit, són algunes de les persones que apareixen implicades en el cas.

La justícia investiga presumptes actes de corrupció en la venda a la Unió Temporal de Sacresa i Ferrà Tur del solar públic de Can Domenge per un import d'uns 30 milions d'euros, arran d'una denuncia el 2007 del Grup Núñez y Navarro. Aquest promotor immobiliari s'havia presentat al concurs convocat per a l'alienació del solar de Can Domenge (52.000 metres quadrats) i havia presentat una oferta pel doble del que van ser adjudicats els terrenys.

La Sala Civil i Penal del TSJIB va assumir el passat 5 d'octubre la competència del cas Can Domenge. Segons un informe d'Hisenda encarregat pel jutjat d'Instrucció número 12 de Palma -que inicialment va investigar la causa-, el preu de mercat del solar el 2006, any de la venda, era de 57,8 milions d'euros, 28,9 milions més que el que havia de pagar la Unió Temporal d'Empreses (UTE) Sacresa Terrenys Promoció SL i Construccions Pedro Ferrà Tur. En la passada legislatura, Nadal era vicepresident del Consell de Mallorca i Vicens, conseller de Territori d'aquesta institució.

La justícia investiga la comissió de suposats delictes com malbaratament de cabals públics, prevaricació i frau a l'Administració pública. Maria Antònia Munar ha de comparèixer dilluns 16 de novembre als jutjats de Palma, ja que la venda dels terrenys va ser realitzada quan presidia el Consell Insular de Mallorca.

Segons la resolució dictada pel jutjat d'Instrucció, el Consell Insular de Mallorca ha adjudicat un immoble "per un preu molt inferior al del mercat mitjançant l'artifici de posar un preu màxim a l'alienació de l'immoble". Aquest mateix jutjat va sol·licitar a final de setembre una fiança per responsabilitat civil de 38,5 milions d'euros a Sacresa i Ferrà Tur i a l'exconseller d'Hisenda del Consell i actual president de UM, Miquel Ángel Flaquer.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.