Economia

La CEOE ofereix a Díaz Ferrán deixar la patronal amb dignitat

El nucli dur de l’organització no demana la dimissió del seu president però l’emplaça a fer una reflexió sobre la seva continuïtat

La CEOE no va demanar ahir oficialment la dimissió al seu president, Gerardo Díaz Ferrán, però el va convidar durant la reunió del comitè executiu a una reflexió profunda sobre la seva continuïtat. “Se’l va convidar que quan cregui oportú faci el que li sembli més adient”, va explicar a l’AVUI un dels assistents a la reunió.

Els màxims representants de la patronal espanyola van oferir ahir una sortida digna a Díaz Ferrán, “perquè ha estat molt bon president”, afegia un dels membres de la patronal. Tanmateix, la greu situació de les seves empreses, sumada a la crisi en què està immers el país i a la necessitat de tancar el diàleg social han empès els empresaris a emplaçar el seu president a la reflexió.

Durant més d’una hora de debat –“una cosa que mai s’havia produït dins la CEOE i que s’ha pogut fer gràcies al bon govern de Díaz Ferrán”, apunta un membre del comitè executiu– hi va haver moltes veus discrepants “que van fer arribar al president l’estat d’ànim tant de les bases com dels dirigents”. Al matí, José Manuel Lara, president de Planeta, ja va anunciar que l’Institut de l’Empresa Familiar –del qual és membre– i dues de les territorials més grans que integren la CEOE, entre les quals Foment del Treball, demanarien la dimissió de Díaz Ferrán durant la reunió d’ahir. Mentre unes fonts ho desmentien, altres asseguraven que Joan Rosell, president d’aquesta patronal catalana, havia marxat cap a Madrid decidit a fer el pas.

Unanimitat necessària
A l’espera de la decisió de Díaz Ferran, ja hi ha posicionaments per ocupar la vacant. “Fa temps que hi ha maniobres dels empresaris andalusos per postular Santiago Herrero com a successor, tot i que també hi ha qui pensa en Rosell per apagar el foc”, apunten fonts pròximes al president de Foment, que afegeixen que la successió serà una batalla que la CEOE haurà de solucionar amb rapidesa, discreció i, sobretot, eficàcia.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Unió Europea

Brussel·les estudia multar la xarxa social X per incomplir la Llei de serveis digitals

Barcelona
economia

En marxa el sistema per nodrir d’energia elèctrica els vaixells de la zona de contenidors del Port de Barcelona

Barcelona
economia

Els preus s’apugen sis dècimes a les comarques gironines al juny

girona

Impuls per activar la primera fase del canal Xerta-Sénia a finals d’any

Xerta
economia

Els usuaris del metro creixen un 6% al maig, i superen els 43 milions

Barcelona
turisme

Casa Batlló rep 1,5 milions de visitants el 2023 i supera els 50 milions de facturació

barcelona
política

Catalunya lidera la captació de fons Next Generation a l’Estat

barcelona

Granollers activa un pla per promoure el comerç urbà

Granollers

Eurecat i GironaHub impulsen la generació de start-ups tecnològiques

GIRONA