Economia

Barcelona ofereix 12.000 m² de sòl als empresaris xinesos

El gerent de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Barcelona, Ricard Frigola, ha explicat que un dels motius de la presència delegació Barcelona-Catalunya al World Economic Forum, que se celebra  a Tianjin (Xina),  "intentar detectar els inversors de tot el món, però sobretot de la Xina", disposats a sortir del seu país. En aquest sentit, ha explicat que Barcelona té projectes d'inversió a l'àrea metropolitana que sumen 12 milions de m² (12 .000 km²) de sostre edificable en l'espai comprès entre Cerdanyola i Sant Cugat, el 22@ –incloent l'estació de la Sagrera i el Fòrum–, i l'àrea del Llobregat, amb l'aeroport i el port.

Aquestes tres grans àrees tenen uns quatre milions de m² cadascuna i són "espais especialitzats" que cal dotar d'equipaments i d'infraestructures i on inversors xinesos podrien "tirar endavant els seus projectes". Les negociacions, però, no són fàcils, perquè "la cultura de l'empresariat xinès es basa en un concepte de confiança", ha explicat Frigola, per això, per fer negocis amb els xinesos cal "temps i treball".

De fet, durant els pròxims mesos aquesta voluntat d'establir contactes amb agents econòmics xinesos es visualitzarà amb la celebració de tres congressos a Barcelona on hi haurà una important presència d'empresaris i inversors d'aquests països. Frigola ha exposat que "a Barcelona, i en general a l'àrea metropolitana i a Catalunya hi ha una relació bastant estreta amb determinats agents, empreses i institucions xineses", i creu que Barcelona pot "facilitar espais per organitzar congressos o convidar-los als que fem".

Congressos a Barcelona per reforçar les relacions
Un dels pròxims congressos de Barcelona que comptarà amb presència destacada de xinesos serà el Carbon Expo, que se celebrarà al maig. Es tracta del congrés més important del món pel que fa a les emissions de CO², l'eficiència energètica i el canvi climàtic. Altres congressos seran el Marketing Innovation Summit (MIS), o el Global China Business Meeting, que es farà per primera vegada a Barcelona del 17 al 19 de novembre i comptarà amb la presència d'una delegació d'empresaris xinesos i europeus.

Però no només es convida als xinesos a venir a la ciutat, sinó que Barcelona també va a la Xina. A més de la presència al World Economic Forum de la delegació Barcelona - Catalunya, l'Ajuntament de Barcelona i la Cambra de Comerç han organitzat una delegació amb trenta empresaris i l'alcalde, Jordi Hereu, que aniran a Xina "per conèixer el país i tancar negocis", ha explicat Frigola. Totes aquestes activitats estan previstes per "potenciar les relacions amb Xina d'una manera molt intensa".
 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.