Economia

Trucar per mòbil entre països de la UE costarà fins a un 70% menys a partir de l'agost

El preu màxim baixarà fins a 49 cèntims per a les trucades realitzades i fins a 24 cèntims per a les rebudes

El ple del Parlament Europeu ha aprovat per amplia majoria el reglament que imposa a les operadores una rebaixa màxima de gairebé un 70% en les tarifes que s'apliquen quan s'utilitza el telèfon mòbil fora de l'Estat en el que es viu, és a dir, l'anomenat roaming o trucades en itinerància.

Si tot va segons el previst, aquesta normativa començarà a aplicar-se el proper mes d'agost, un cop els ministres de telecomunicacions de la UE ratifiquin el reglament sobre el roaming, segons ha avançat la comissària responsable de Societat de la Informació, Viviane Reding. En qualsevol cas, la normativa, que estarà vigent durant els pròxims tres anys, s'aplicarà de forma automàtica a partir del mes de setembre.

Així doncs, el preu màxim de roaming, o trucades en itinerància, servei que ofereixen les operadores per l'ús del mòbils a l'estranger, baixarà fins a 49 cèntims per minut en les trucades realitzades i fins a 24 cèntims, en les rebudes. El preu majorista, el que paga un operador per fer servir la xarxa d'una altra companyia a l'estranger, s'ha fixat en 30 cèntims.

No obstant, està previst que aquestes quantitats disminueixin durant els pròxims tres anys, dos cèntims el primer any i tres cèntims el segon. Fins ara, el consumidor pagava com a mínim un euro per cada minut de trucada a l'estranger.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.