Economia

Catalunya té 98.000 habitatges acabats sense comprador

Si s'hi afegeixen els que s'estan construint i tampoc no es venen, la xifra arriba als 154.000. De tot Catalunya, la zona amb més estoc aturat és Barcelona

Un total de 154.000  habitatges esperen comprador a Catalunya. Però d'aquests, 98.000 ja estan acabats de construir i resten en estoc, perquè ningú els vol o pot comprar.

Aquestes dades, avançades per Catalunya Ràdio, són les que dóna el ministeri d'Habitatge en un informe que, per primer cop, estudia a fons la situació del mercat, basant-se en xifres del 31 de desembre del 2008.

En el conjunt de l'Estat, Catalunya és la segona zona que té més estoc, i suposa un 16% del total. Només la supera Andalusia. Dins de Catalunya, Barcelona és la demarcació que té més habitatges nous, totalment construïts i que estan sense vendre. En total, més de 55.000.

En l'àmbit estatal, el conjunt d'habitatges sense vendre arriba prop del milió. D'aquests, més de la meitat, 600.000 estan en estoc. La resta encara s'estan construint però no han trobat comprador.

Després de l'explosió constructiva que s'hi va viure durant els últims anys, la costa mediterrània és un dels principals jaciments d'habitatge acabat sense vendre; concretament, la xifra supera les més de les 300.000 llars en espera.

L'estudi del ministeri analitza també els habitatges que hi ha en construcció. Afirma que a Catalunya, el 31 de desembre s'estaven fent prop de 80.000 pisos, un 13% de les obres del conjunt de l'Estat. D'aquests, només el 30% estaven venuts, és una proporció inferior a la mitjana estatal. A banda de Catalunya, a la resta de l'Estat s'havien comprat el 40% dels habitatges en construcció.

El principat és el segon territori, després d'Andalusia, que té més habitatge nou esperant comprador. Per demarcacions, Barcelona és la demarcació amb més estoc i Alacant la segueix de prop, situada en segon lloc en oferta de pisos construïts.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Unió Europea

Brussel·les podria multar la xarxa social X per incomplir la Llei de serveis digitals

Barcelona
economia

En marxa el sistema per nodrir d’energia elèctrica els vaixells de la zona de contenidors del Port de Barcelona

Barcelona
economia

Els preus s’apugen sis dècimes a les comarques gironines al juny

girona

Impuls per activar la primera fase del canal Xerta-Sénia a finals d’any

Xerta
economia

Els usuaris del metro creixen un 6% al maig, i superen els 43 milions

Barcelona
turisme

Casa Batlló rep 1,5 milions de visitants el 2023 i supera els 50 milions de facturació

barcelona
política

Catalunya lidera la captació de fons Next Generation a l’Estat

barcelona

Granollers activa un pla per promoure el comerç urbà

Granollers

Eurecat i GironaHub impulsen la generació de start-ups tecnològiques

GIRONA