Economia

L'atenció tecnològica mundial ja se centra en Barcelona

Telefonia

Barcelona centra l'atenció tecnològica mundial. Des d'aquest dilluns fins al 14 de febrer és l'aparador internacional de les novetats del sector de la telefonia mòbil.

Les principals novetats mundials de la telefonia mòbil es faran públiques a partir d'avui a Barcelona, coincidint amb l'inici del Mobile World Congress. Els organitzadors preveuen l'assistència de més de 50.000 professionals del sector, un 40% dels quals són presidents i alts càrrecs de les principals companyies del sector.
Està previst que, en la tercera edició d'aquesta fira a la capital catalana, un total de 230 directius d'alt nivell de la indústria de la telefonia mòbil debatran sobre quatre qüestions principals: la ubiqüitat de les xarxes, els serveis que no depenen dels operadors mòbils, el valor econòmic i social d'aquest tipus de telefonia i la revolució que aporta el contingut digital al mòbil.

En aquest context, un total de 37 empreses catalanes presentaran els seus productes i serveis. En aquesta edició la presència catalana augmentarà un 50% respecte a l'any passat.

A més, a l'espai català, de 500 metres quadrats, el doble que en l'edició del 2007, es donaran a conèixer els productes i serveis de vuit empreses catalanes que tenen menys de tres anys d'existència. I, alhora, el Centre d'Innovació i Desenvolupament Empresarial (Cidem) –que depèn de la Generalitat– organitzarà, com a membre de la xarxa europea IRC, trobades tecnològiques entre oferents i demandants en què hi ha inscrites més de 400 empreses.

50.000 visitants
El Mobile World Congress deixarà uns 140 milions d'euros a la ciutat. Els hotels plens –tant els de Barcelona com els de Sitges, Vilanova i la Geltrú, Sababell i Terrassa–, els apartaments també, els restaurants més cèntrics i reconeguts reservats per sopar i més de 300 limusines llogades són algunes de les xifres que es mouen al voltant del congrés especialitzat en telefonia mòbil, en edicions anteriors conegut com a 3GSM, que portarà més de 50.000 visitants, molts dels quals són executius d'alt nivell.

La celebració del congrés està garantit fins a l'any que ve. Però el president de Turisme de Barcelona, Joan Gaspart, confia a allargar el contracte. El congrés es tancarà dijous, i divendres s'iniciaran seriosament les negociacions per veure si es pot allargar un acord que finalitza l'any 2009.

El Mobile World Congress ocupa tota la superfície del recinte de Montjuïc de la Fira, això és, un total de 190.000 metres quadrats bruts, que acolliran 1.200 expositors de 191 països. Dimecres l'actor Robert Redford i l'actriu Isabela Rossellini participaran en una jornada sobre entreteniment al mòbil.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Girona assoleix un nou rècord d’ocupació aquest juny

girona
economia

Nou rècord d’ocupació amb l’atur més baix dels últims 16 anys

barcelona
ECONOMIA

Fira pionera d’inserció per a persones més grans de 45 anys a Tortosa

Tortosa

Anglès Textil, una de les beneficiàries del PERTE de descarbonització

anglès
estat francès

Els mercats cotitzen a l’alça el resultat de les legislatives franceses

barcelona
economia

El lloguer s’enfila un 9,7% el primer trimestre de l’any i fixa un nou rècord

Barcelona
SOCIETAT

La UdL i la UAB impulsen la ramaderia de precisió

Lleida
economia

Foment s’oposa a l’ampliació dels impostos a la banca i les energètiques

barcelona

El Consorci Forestal català dona suport al pla de reactivació

sant feliu de buixalleu