Economia

Creix l'aposta de les empreses per la telefonia per Internet

Les empreses consultades estan satisfetes amb el canvi a la tecnologia IP, que valoren amb un 7,8 sobre 10

Els serveis de veu IP, que utilitzen Internet com a canal per a la transmissió de la veu, tal com es fa amb les dades, es van estenent entre les empreses catalanes. Un estudi realitzat a finals del 2006 per l’operador líder català, Al-Pi, revela que el 3,5% de les empreses catalanes ja utilitzen aquest tipus de serveis i que, a més, el 70% d’aquestes en són usuàries des de fa un any o menys. Això demostra el gran creixement que ha tingut en els últims anys, tot i que es tracta d’una oferta recent: a finals del 2005, només la utilitzaven prop d’un 1%.

L’estudi també indica que la majoria d’empreses que ha fet el salt a aquest tipus de tecnologia, concretament un 64,3%, ho ha fet per reduir despeses en infraestructures de telecomunicacions.

Notablement satisfetes
Les empreses estan satisfetes amb el canvi a la tecnologia IP, que valoren amb un 7,8 sobre 10, tot i que el 86% de les empreses han hagut d’instal·lar o canviar un software informàtic i un 56% van haver de substituir els seus terminals telefònics, segons l’informe. L’estudi també conclou que la penetració dels serveis de veu IP a les empreses catalanes augmenta en funció del nombre de treballadors, ja que el 14,6% d’empreses d’entre 100 i 199 treballadors han adoptat solucions IP, percentatge que augmenta fins a una de cada tres (33%) en les empreses de 200 o més treballadors.

A l’Estat espanyol, la penetració d’aquesta tecnologia és menor, segons un estudi de la consultora Forrester Research de l’any 2005. Aquest treball indicava que les empreses espanyoles amb aquest servei eren un 0,5%, mentre que la penetració al conjunt d’Europa era superior, del 2,6%.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Girona assoleix un nou rècord d’ocupació aquest juny

girona
economia

Nou rècord d’ocupació amb l’atur més baix dels últims 16 anys

barcelona
ECONOMIA

Fira pionera d’inserció per a persones més grans de 45 anys a Tortosa

Tortosa

Anglès Textil, una de les beneficiàries del PERTE de descarbonització

anglès
estat francès

Els mercats cotitzen a l’alça el resultat de les legislatives franceses

barcelona
economia

El lloguer s’enfila un 9,7% el primer trimestre de l’any i fixa un nou rècord

Barcelona
SOCIETAT

La UdL i la UAB impulsen la ramaderia de precisió

Lleida
economia

Foment s’oposa a l’ampliació dels impostos a la banca i les energètiques

barcelona

El Consorci Forestal català dona suport al pla de reactivació

sant feliu de buixalleu