Economia

Unes 1.200 persones es concentren a Barcelona contra la cimera del G-20

Unes 1.200 persones, segons la Guàrdia Urbana, s'han concentrat aquesta tarda a Barcelona per protestar contra la crisi econòmica i especialment contra la cimera del G-20..

La concentració s'ha celebrat a la Plaça Catalunya de Barcelona, on els concentrats, entre ells representants d'algunes empreses en crisi, han desplegat pancartes amb el lema "La crisi que la paguin ells", en referència als líders mundials reunits a Washington.

Una de les atraccions de la concentració ha estat un curiós joc de bitlles, ja que aquests portaven les cares d'alguns dels dirigents convocats en la cimera del G-20, com George W. Bush o José Luis Rodríguez Zapatero.

Entre els convocats hi havia també representants d'empreses que estan travessant per una difícil situació que pot comportar acomiadaments, com Nissan, Delfi o Seat.

Un grup de persones ha abocat sacs de fems davant del Banc d'Espanya per denunciar l'actitud de la banca i dels governs reunits en la cimera del G-20. Aquests manifestants han llançat una part d'aquest fems contra els agents dels Mossos d'Esquadra que custodiaven l'entrada de l'edifici, situat a la plaça de Catalunya, cosa que ha provocat una càrrega policial.

A hores d'ara, diversos furgons dels Mossos s'han apropat fins al punt del conflicte per intentar dissoldre la manifestació.

Tarragona
Una quarantena de persones també s'han concentrat aquest dissabte a la tarda a la Rambla Nova de Tarragona com a conseqüència de la reunió del G-20.

El responsable d'Acció Sindical de Cobas, José Estrada, ha afirmat que la reunió només pretén "salvar la cara al sistema capitalista", ja que és una crisi "de riquesa", i no pas "de pobresa". "Paguen justos per pecadors", ha afirmat Estrada, tot recordant la seixantena de concursos de creditors que s'han presentat a Tarragona, o els nombrosos acomiadaments en la indústria i la construcció. A banda, ha carregat contra els sindicats CCOO i UGT, als quals ha acusat de "tragar"



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.