Política

Europa es prepara per a la propera cimera del G-20

Berlín acull aquest diumenge una trobada preparatòria per a la segona cimera anticrisi del G-20 que es farà a Londres el 2 d'abril. A la reunió hi assisteixen els caps d'estat i de govern dels països europeus membres del G-20 i també altres estats convidats, entre els quals l'Estat espanyol. La trobada servirà per fer un primer balanç de l'efectivitat de les mesures que es van consensuar a la cimera de Washington de l'any passat, i s'intentarà acordar una resposta comuna del vell continent per aconseguir més transparència, més coordinació i una regulació més estricta.

També es buscarà un acord per a noves mesures que passin per una regulació més estricta del mercat, vetllar per la transparència i proposar mesures que garanteixin una coordinació dels diferents plans econòmics que han aprovat els països membres de la Unió. Sobre la taula hi ha també el tema de la reactivació del crèdit i la lluita contra les mesures proteccionistes que incentivin el consum de productes nacionals. L'amfitriona de la trobada, la cancellera alemanya Angela Merkel, ha dit que una de les claus per superar la difícil situació econòmica és evitar els excessos del passat.

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.