Economia

El Govern Balear insta Spanair a renegociar amb els treballadors de Mallorca

El personal de serveis generals de l'empresa a l'aeroport de Palma han iniciat una vaga que es repetirà cada dilluns i divendres en protesta pel trasllat d'uns 400 operaris a L'Hospitalet

El Govern balear, a través de les conselleries de Mobilitat i Ordenació del Territori i la de Treball i Formació, s'han unit a les peticions del comitè d'empresa de Spanair per instar el govern espanyol que ajorni el trasllat dels treballadors de la companyia de Palma a Barcelona "com a màxim a 6 mesos" amb el principal objectiu de fer tornar a seure la direcció i treballadors en una nova negociació.

La portaveu de l'executiu autonòmic, Joana Barceló, ha afirmat que el govern balear està "pressionant amb totes les mesures possibles", per aconseguir l'ajornament i l'obertura d'una nova ronda de negociacions i el conseller de Mobilitat, Gabriel Vicens, ha remarcat que el sector de transports, i "no només el sector aeri" està passant "una època dolenta" per l'augment del preu del petroli i la situació de crisi econòmica. Tot plegat provoca que la demanda està "baixant moltíssim" i l'oferta ha "d'adaptar-se" a aquesta situació.

Jornada de vaga

Els treballadors dels serveis generals de Spanair de Palma han iniciat a les 00.00 hores de divendres una vaga indefinida, que es mantindrà cada dilluns i divendres, com a mostra de rebuig a la decisió de l'empresa, que es nega a negociar els trasllats a L'Hospitalet de Llobregat. El comitè d'empresa calcula en 480 el nombre de treballadors afectats pels trasllats, mentre que l'aerolínia en reconeix 382.

Spanair ja ha anunciat que no té previst cancel·lar cap dels seus vols per la vaga indefinida durant les jornades que durin les mobilitzacions en els serveis generals de Palma, tenint en compte els serveis mínims establerts pel Ministeri de Foment, que se situen al 47% de la plantilla.

Prop de 200 empleats de Spanair a Palma participen des de les 08.00 d'aquest divendres en una sentada pacífica davant de les oficines de l'empresa a l'aeroport mallorquí en la primera jornada de vaga indefinida, segons la presidenta del comitè d'empresa, Eva María Marín. Marín ha declarat que els treballadors veuen l'expedient de mobilitat presentat per l'empresa com un "ERO encobert" per les escasses condicions laborals que ofereix.

Els treballadors tornen al carrer aquesst divendres a la tarda, a les 18.30 hores, en una manifestació des de l'edifici de Spanair, ubicat al Camí de Son Fangs, fins a la terminal de les sortides de l'aeroport de Palma.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.