Economia

Interior condemna la violència dels manifestants de Reus i lamenta l'agressió a un càmera de TV3

Més de 200 pagesos es concentren davant la comissaria dels Mossos exigint la llibertat dels tres detinguts de dissabte, demanen la dimissió dels consellers d'Agricultura i Interior i declaren "non grata" la figura del delegat del govern, Xavier Sabaté

La Conselleria d'Interior, Relacions Institucionals i Participació ha condemnat aquest diumenge la "violència" de la manifestació de pagesos de dissabte a Reus, que va acabar amb més d'una vintena de ferits i tres detinguts davant la delegació d'Agricultura de la ciutat. Els responsabls d'Interior lamenten l'agressió que va patir un càmera de TV3 durant els incidents. Aquesta comunicació coincideix amb la concentració que des de les 10h del matí, davant la comissaria dels Mossos de Reus, per exigir la llibertat de tres detinguts, dissabte, arran dels incidents.

El departament assenyala que vuit agents dels Mossos van resultar ferits durant els incidents i que un va patir una fisura de clavícula. Al mateix temps, considera que l'agressió patida pel periodista de TV3 només es pot explicar en el context del moment, de gran tensió per l'actitud dels manifestants cap als agents policials. Un portaveu dels Mossos ha lamentat l'incident amb l'informador i ha recordat l'exigència en situacions conflictives que han d'anar convenientment identificats amb petos i braçalets.

Les mateixes fonts han precisat que en cap moment es va voler requisar les imatges de la manifestació, sinó que es van demanar per incorporar-les a la investigació.

Els tres detinguts, segons el comunicat d'Interior són Antoni Lluís C.C., de la Selva del Camp de 44 anys; Joan C.C., de Riudoms i 45 anys, i Josep Carles V.P., de Falset de 40, com autors d'un delicte de desordre públic i atemptat contra els agents de l'autoritat. El departament d'Interior afirma que la manifestació havia de fer-se amb normalitat i pacíficament, "segons s'havia pactat amb el sindicat" Unió de Pagesos, però que alguns manifestants van actuar amb violència i contra els agents.

Per la seva banda, Unió de Pagesos ha afirmat que la càrrega policial en la manifestació de dissabte va ser una "decisió política". El portaveu d'Unió de Pagesos al Camp de Tarragona, Salomó Torres, ha explicat que a l'assemblea que dijous hi ha convocada a Alcover el sindicat decidirà l'adopció de diverses mesures. Segons el sindicat, dues de les detencions es van fer dissabte a la tarda, fora de la manifestació, i la tercera a la nit quan el membre de la permanent nacional del sindicat, Josep Carles Vicente, es va personar a la comissaria dels Mossos a Reus per interessar-se per l'estat dels seus companys.

Uns 200 pagesos s'han concentrat des de les deu del matí davant la comissaria dels Mossos a Reus per exigir la posada en llibertat "immediata" dels tres pagesos detinguts arran de la manifestació ahir del sindicat per reclamar preus justos. El sindicat considera totalment "injustificada i arbitrària" la detenció dels tres manifestants i ha demanat la dimissió del conseller d'Interior, Joan Saura, del conseller d'Agricultura, Joaquim Llena, i del delegat del Govern a Tarragona, Xavier Sabaté. També ha declarat a Xavier Sabaté persona non grata.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Laboral

Els treballadors de la planta de compostatge Secomsa, de Botarell, ajornen la vaga

Botarell
àFRICA

Descobreixen a Botswana el segon diamant més gran de la història

Barcelona
Estats Units

Les actes de la Fed suggereixen que al setembre podria rebaixar els tipus d’interès

Economia

CCOO manté la vaga al Port Olímpic coincidint amb la Copa

Barcelona
Comerç

La Xina investigarà els subsidis a les importacions de lactis europeus

Barcelona
ECONOMIA

La Paeria convocarà una cimera per impulsar la capitalitat hortofructícola de Lleida

Lleida
Economia

Bones perspectives de collita de la figa d’Alguaire gràcies a les altes temperatures

Alguaire
Economia

L’Ajuntament tanca sis parades dels antics ocellaires de la Rambla

Barcelona
unió europea

Brussel·les revisa a la baixa els aranzels als cotxes elèctrics xinesos

barcelona