Economia

Uns dos-cents pagesos es concentren davant la comissaria dels Mossos de Reus

Protesten per la detenció de tres pagesos que han passat a disposició judicial arran dels incidents de dissabte, que van provocar més d'una vintena de ferits

Unes 200 persones convocades per la Unió de Pagesos s'han concentrat aquest diumenge al matí a les portes de la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Reus per protestar per la detenció de tres pagesos durant la manifestació de dissabte i també a la nit, fora del lloc dels incidnets. Els manifestants han arribat davant la comissaria de policia des de les 10h. del mati amb l'objectiu de fer que els seus companys quedin en llibertat i hax exigit la dimissió dels responsables d'Agricultura i d'Interior pels incidents.

Els tres detinguts han estat posats a disposició judicial arran dels incidents de dissabte quan un grup de manifestants van intentar entrar al pati de la seu de la delegació del departament d'Agricultura a Reus. Volien abocar-hi una carretada de patates que duien en un tractor durant la manifestació d'Unió de Pagesos per demanar preus justos per als productes del camp. Els mossos van intentar impedir que hi entressin i hi va haver càrregues dels agents policials.

Els Mossos d'Esquadra van detenir un dels manifestants durant els incidents. Els altres dos van ser detinguts a la nit pels mossos, acusats d'"atemptat a agents de l'autoritat i desordre públic". Segons els Mossos d'Esquadra, les detencions es van produïr a la nit i els pagesos arrestats van ser conduïts a dependències policials de Reus.

Unió de Pagesos considera totalment "injustificada i arbitrària" la detenció dels pagesos i ja ha reclamat responsabilitats als màxims responsables d'Interior i d'Agricultura pels incidents de dissabte, que van acabar amb una vintena de ferits i agressions com la denunciada per un càmera de TV3, que va motivar un comunicat del Col·legi de Periodistes. 


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.