Economia

Demòcrates i republicans tornen a anunciar un principi d'acord per tirar endavant el pla de rescat financer de Bush

Legisladors republicans i demòcrates dels Estats Units han tornat a anunciar aquest diumenge un principi d'acord per tirar endavant el pla de rescat financer proposat per l'encara president del país, George Bush. És la segona vegada que s'anuncia el pacte: el primer intent, dijous, va quedar frenat per les reticències dels republicans hores després de fer públic que s'havia arribat a l'acord.

Aquesta vegada, però, els negociadors consideren que el pacte és definitiu. Tanmateix, han advertit que es tracta d'un acord "temptatiu", que ara s'ha de materialitzar i concretar en les pròximes hores, per garantir que estarà a punt, per escrit, quan torni a obrir la borsa de Nova York aquest dilluns. "Hem de posar el que hem pactat per escrit per arribar a un acord formalment", ha puntualitzat la presidenta del Congrés, Nancy Pelosi.

Un cop redactat el projecte de llei, es podria votar aquest diumenge mateix al Congrés i demà al Senat. El secretari del Tresor, Henry Paulson, ja dóna per fet el pacte. "Crec que ho hem aconseguit", ha dit.

Per Harry Reid, líder de la majoria demòcrata del Senat, ha afirmat que les negociacions ha sigut "extremadament difícils". Altres negociadors l'envoltaven mentre feia aquestes declaracions a la premsa, que esperava el resultat de les reunions maratonianes i ha rebut la notícia aquest matí a primera hora, quan als Estats Units era la mitjanit de dissabte.

El programa de rescat proposat per Bush preveu la inversió de 700.000 milions de dòlars en la compra d'hipoteques insolvents als bancs que estan a punt de fer fallida.

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.