Economia

El Senat dels EUA aprova el pla de rescat de Bush

Economia

El Senat dels Estats Units ha donat llum verda al pla de rescat financer presentat pel president George W. Bush de 700.000 milions de dòlars, que conté un gran paquet de mesures per afavorir el vot dels detractors a la Cambra de Representants, que l'haurà de ratificar aquest divendres. Bush ha aplaudit el resultat de la votació i ha assegurat que és "essencial" per a la seguretat financera dels ciutadans.

Amb 74 vots a favor i 25 en contra, els senadors, entre els quals els candidats presidencials Barack Obama i John McCain, han aprovat el pla, quan falten 34 dies per als comicis generals i l'economia és la qüestió dominant durant la campanya electoral.

Rebutjat dilluns
El paquet de mesures, dissenyat per l'administració Bush per intentar superar la crisi financera que viu el país, va ser rebutjat dilluns al Congrés, fet que va provocar un ensorrament de les borses mundials, que tracten de recuperar-se després d'aquestes caigudes històriques.

Quan el Congrés va rebutjar el pla, Bush va proposar incloure-hi canvis, com la reducció d'impostos i l'augment dels límits de les assegurances per als dipòsits bancaris.

Canvis introduïts
Els canvis busquen atraure, sobretot, els vots dels congressistes a la Cambra de Representants, en concret dels republicans, dos terços dels quals van votar en contra del pla inicial dilluns passat.

Els defensors del pla de 700.000 milions de dòlars proposat inicialment pel secretari del Tresor nord-americà,, Henry Paulson, per comprar als bancs els actius líquids que posseeixen, afirmen que és crucial per donar suport als esforços del govern per fer front a la crisi creditícia que amenaça l'economia mundial.

Les raons dels detractors
Per la seva banda els opositors consideren que aprovar el pla de rescat no seria una bona decisió, ja que no fa front als problemes reals de l'economia nord-americana i a més posaria en perill els contribuents.

Per Paulson, un cop aprovat el pla de rescat "començarem a protegir l'economia dels EUA facilitant que els nord-americans tinguin accés al crèdit necessari per crear llocs de treball i mantenir el ritme de l'economia".

 

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.