Economia

El govern ajudarà els afectats de l'Aldea

El conseller Josep Maria Pelegrí diu que farà “el possible” per normalitzar la situació

El govern farà “el possible” perquè els afectats per la crisi a la secció de crèdit de la Cooperativa Agrícola de l'Aldea, que ha deixat a 3.000 persones del municipi i rodalies sense estalvis, “puguin tornar a la normalitat”. Ho va afirmar ahir el conseller d'Agricultura, Josep Maria Pelegrí. En aquest sentit, Pelegrí va manifestar el compromís del govern a “actuar en la mesura que li siga possible quan dispose de tota la informació” i va demanar tranquil·litat als afectats. Els va advertir també que es tracta d'un cas puntual que no ha d'afectar altres cooperatives, segons dades d'ACN.

Tot i el missatge tranquil·litzador del conseller, a l'Aldea continuen els nervis dels afectats. Ahir durant tot el matí les oficines de l'ajuntament van estar obertes de manera extraordinària per recollir les signatures i les dades personals dels afectats. Aquest és el primer pas per constituir-se en plataforma. “La Generalitat hauria d'aclarir què ha passat amb l'última auditoria que va fer de la secció de crèdit”, va assenyalar un dels afectats, Jordi Gas, tot recordant que és al govern a qui li correspon supervisar les seccions de crèdit de les cooperatives. “No saben si no es va fer bé, o si la cooperativa no va passar les dades correctament”, hi va afegir.

Supervisor del cas

Amb tot, el Departament d'Economia ha nomenat la directora de l'Institut Català del Crèdit Agrari, Divina Alsinet, com a supervisora de les actuacions que es duguen a terme per “reconduir” la fallida de la cooperativa de l'Aldea, segons va informar ahir Europa Press. Dilluns hi haurà una reunió amb els afectats per estudiar les solucions i oferir-los el suport tècnic del departament. També per dilluns s'ha previst una altra reunió a l'Ajuntament de l'Aldea amb la vicepresidenta del govern, Joana Ortega, segons va avançar l'alcalde, Dani Andreu. D'entrada, s'ha comentat que el deute de l'entitat és de 6 milions d'euros, però les dades són confuses. “Hem de buscar solucions però abans de res hem de saber què ha passat exactament i perquè ha passat”, va dir Andreu. La cooperativa atribueix la falta de liquiditat de la secció al fet que molts clients van retirar els estalvis per traspassar-los a altres entitats que els donaven més rèdit. Dilluns presentarà concurs de creditors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.