Economia

Montoro admet reformes parcials dels grans impostos

El ministre d'Hisenda afirma que l'Executiu no farà “una política d'elevació de caràcter permanent dels grans impostos perquè perjudicaria el creixement econòmic”

El ministre d'Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro, ha admès aquest dimarts que hi ha la possibilitat de reformes parcials dels grans impostos per aconseguir “contribucions més equilibrades i millor ponderades entre els agents econòmics”. Així s'ha referit Montoro a una possible reforma de l'Impost de Societats o una pujada de l'IVA, després de presentar un llibre sobre el president de Bankia, Rodrigo Rato.

Montoro ha assenyalat que el govern espanyol està treballant i estudiant aquests dies aquestes possibles modificacions parcials en determinats impostos. El ministre d'Hisenda, però, ha insistit que l'Executiu no farà “una política d'elevació de caràcter permanent dels grans impostos perquè perjudicaria el creixement econòmic”. Per això, ha reiterat que l'Executiu no farà cap moviment tributari que perjudiqui aquest creixement o la creació d'ocupació.

Montoro ha indicat que el govern espanyol no creu que per superar una crisi” d'aquesta naturalesa “hagi de pujar els grans impostos i ha afegit que ja es va elevar l'IRPF,” però de manera temporal i amb venciment l'1 de gener de 2014 “. Referent a això, ha assegurat que no se sortirà de la crisi amb un augment dels impostos, ja que en estar en recessió no s'ha d'actuar sobre cap figura tributària “que el que faci sigui aprofundir o empitjorar l'escenari de creixement, deprimir més el consum i destruir més ocupació”.

Montoro ha reconegut que Espanya està travessant moments “molt difícils” i que cal prendre mesures de caràcter excepcional, “amb esforços i sacrificis que no recauran sobre les capes més febles de la societat i si de manera ponderada entre tots els agents econòmics”.

Segons Montoro, l'objectiu és superar aquesta etapa de recessió, que té una clau en la falta de crèdit bancari, de manera que “urgeix” la reestructuració d'aquest sector, així com l'estabilitat dels pressupostos públics.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Economia

Apartur recorrerà a la UE contra l’eliminació de llicències de pisos turístics a Barcelona

Barcelona
Economia

Barcelona pujarà al màxim el recàrrec de la taxa turística, fins a 4 euros per nit

Barcelona

El port de Mataró, l’espai on no hi cap ni una agulla

Mataró
ECONOMIA

L’aeroport d’Alguaire acull simulacions de rutes logístiques amb drons

Lleida
Energia

La hidroelèctrica de Sant Quirze de Besora serà pública a partir del 31 de juliol

Sant Quirze de Besora
Economia

Catalunya creixerà un 2,6% aquest any, segons el BBVA

barcelona
Unió Europea

La inflació a la zona euro es modera una dècima al juny, fins al 2,5%

Barcelona

Noel creix un 16 per cent el 2023 i factura 638 milions d’euros

SANT JOAN LES FONTS
ECONOMIA

La plantilla de Vodafone accepta el preacord sobre l’ERO per a 898 persones

Barcelona