Economia

Sanofi ha invertit en cinc anys 42 milions d'euros en la planta de Riells i Viabrea

La multinacional farmacèutica fabrica a les comarques gironines 2.995 milions de comprimits l'any, el 80% dels quals s'exporten a tot el món

La multinacional francesa Sanofi ha invertit en els darrers cinc anys 42 milions d'euros en la planta que el grup té a Riells i Viabrea –l'única que la farmacèutica té a l'Estat espanyol–. Aquesta inversió, inclosa en el pla estratègic del grup, ha permès a l'empresa gironina construir una nova planta de fabricació de 2.400 metres quadrats i comprar maquinària de tecnologia punta “per poder produir en condicions”, segons va explicar ahir el director de l'empresa gironina, Joan Casajuana.

El conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, va visitar ahir l'empresa i va subratllar que “és un orgull” per a Catalunya tenir-hi situada una empresa que “és capdavantera al sector i al món”. “Per a Catalunya és important disposar de centres industrials de referència internacional com és aquest de Sanofi, que, amb més de 40 anys en el territori, ens ajuda a mantenir una posició de competitivitat per atreure i retenir inversions industrials de qualitat”, va dir el conseller.

239 treballadors

El centre industrial de Sanofi a Riells i Viabrea dóna feina a 239 persones i està especialitzat en la fabricació de medicaments sòlids (comprimits, comprimits recoberts i càpsules). El 80% de la producció de la planta gironina de Sanofi s'exporta, i els seus principals mercats són França, Alemanya i Itàlia. Els medicaments que es produeixen en aquest centre estan a disposició dels pacients en una gran part del món, incloent-hi països com ara Grècia, Bèlgica, Àustria, la República Txeca, Hongria, els Països Baixos, Bulgària, Romania, Noruega i Portugal. A més, els productes que surten de Sanofi de Riells també s'exporten a Rússia, travessen l'Atlàntic (l'Argentina i el Brasil) i arriben a alguns països africans i asiàtics. “Amb l'ampliació i la nova maquinària estem en condicions de subministrar en mercats tan exigents com la Xina o Austràlia”, va dir el director de la planta, Joan Casajuana.

60 milions d'unitats

Actualment, Sanofi de Riells i Viabrea produeix uns 60 milions d'unitats, que equivalen a 2.995 milions de comprimits recoberts i càpsules i 359 referències. Això suposa més de 30 productes diferents fabricats per a més de vint patologies.

La planta de Riells i Viabrea es va crear ara fa 42 anys. Les instal·lacions estan situades en uns terrenys de 66.800 metres quadrats i els edificis del centre de producció n'ocupen uns 20.000.

En total el grup descobreix, desenvolupa i distribueix solucions terapèutiques centrades en les necessitats dels pacients. Disposa de 114 centres de producció repartits en 41 països a tot el món. Entre les seves branques, hi ha la producció de medicaments per a diabetis, vacunes humanes i malalties noves, i la salut animal. La multinacional cotitza a la borsa de París i a la de Nova York.

LES XIFRES

2.400
metres quadrats
fa la nova planta de fabricació que Sanofi ha construït a Riells en els darrers cinc anys.

LA FRASE

Hem de ser competitius i mostrar excel·lència en tot el que fem en aquest centre
Joan Casajuana
DIRECTOR DE LA PLANTA DE SANOFI DE RIELLS I VIABREA
60
milions d'unitats
es produeixen a Riells. Aquesta xifra equival a 2.995 milions de comprimits i càpsules.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Unió Europea

Brussel·les estudia multar la xarxa social X per incomplir la Llei de serveis digitals

Barcelona
economia

En marxa el sistema per nodrir d’energia elèctrica els vaixells de la zona de contenidors del Port de Barcelona

Barcelona
economia

Els preus s’apugen sis dècimes a les comarques gironines al juny

girona

Impuls per activar la primera fase del canal Xerta-Sénia a finals d’any

Xerta
economia

Els usuaris del metro creixen un 6% al maig, i superen els 43 milions

Barcelona
turisme

Casa Batlló rep 1,5 milions de visitants el 2023 i supera els 50 milions de facturació

barcelona
política

Catalunya lidera la captació de fons Next Generation a l’Estat

barcelona

Granollers activa un pla per promoure el comerç urbà

Granollers

Eurecat i GironaHub impulsen la generació de start-ups tecnològiques

GIRONA