Reconeixement europeu als fesols de Santa Pau
La Comissió Europea va lliurar ahir el certificat de la denominació d'origen protegida als seus productors
La Comissió Europea (CE) i el consell regulador de la nova denominació d'origen protegida (DOP) Fesols de Santa Pau van escenificar ahir a la plaça del poble garrotxí la concessió d'aquesta distinció, atorgada tot just fa unes poques setmanes. El director de la representació de la CE a Barcelona, Ferran Tarradellas, va lliurar el diploma corresponent al president del consell regulador, Lluís Sunyer, en un acte que es va completar amb la degustació d'alguns plats elaborats amb fesols de Santa Pau, ofert per diversos restaurants de la zona.
El director general d'alimentació de la Generalitat, Joan Girona, va recalcar que no es tractava només d'un reconeixement a un producte sinó també al seu territori i a una feina ben feta. De la seva banda, tant Sunyer com l'alcalde, Pep Companys, van posar l'accent en el fet que la distinció (la vintena que la CE atorga a Catalunya) ha de servir per a la reactivació de l'economia de la zona on es conrea el fesol de Sant a Pau.