Economia

L'IPC a Catalunya ha pujat un 0,3% al maig, fins al 2,6% interanual

L'Índex de Preus de Consum (IPC) a Catalunya ha pujat un 0,3% al maig respecte el mes anterior, encara que la taxa interanual (últims dotze mesos) ha caigut una décima fins al 2,6%.

Segons les dades publicades avui per l'Institut Nacional d'Estadística (INE), la inflació interanual a Catalunya és superior en un 0,3% a la de l'Estat i en un 0,7% a la de la mitjana de la zona euro.

Els preus que més han augmentat han estat els de vestit i calçat, amb un increment del 1,8% en comparació del mes d'abril, seguits dels del transport, que han pujat un 1%. Aquells que han baixat més han estat els de oci i cultura (-1%) i les comunicacions (-0,4%).

Per províncies, a Lleida han pujat els preus un 0,6%,mentre que Barcelona ha experimentat un augment del 0,4%. A Tarragona la pujada ha estat del 0,2% i a Girona del 0,1%.

A l'Estat
En el conjunt de l'Estat, l'IPC també ha pujat al maig el 0,3%, amb què la inflació acumulada s'ha situat en l'1,8% i la taxa interanual ha caigut fins al 2,3%, la seva millor dada des del març de 2004.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.