Economia

Carlyle i les caixes catalanes es queden Applus per 1.480 milions

Carlyle ha rivalitzat fins al tram final del procés amb el consorci del fons britànic Eurazeo i un grup d'inversors catalans

El consorci del fons de capital risc nord-americà Carlyle i d'un grup de caixes catalanes liderat per Caixa Catalunya s'ha adjudicat la filial d'inspecció i certificació del grup Agbar, Applus. L'operació s'ha tancat per 1.480 milions d'euros, xifra que inclou el deute de l'empresa pròxim als 400 milions.

El consorci es va tancar el juliol passat entre Carlyle (75%) i Caixa Catalunya (25%). Aquesta entitat aglutina Caixa Manresa, Caixa Terrassa, Caixa Sabadell, Caixa Tarragona i el RACC, i està en negociacions amb Caixa Girona.

Carlyle ha rivalitzat fins al tram final del procés d'adjudicació amb el consorci del fons britànic Eurazeo i un grup d'inversors catalans. No obstant això, Agbar ha fet la tria del nou propietari de la seva filial (en controla un 53,1% i comparteix capital amb Unión Fenosa, 25%, i Caja Madrid, 21,9%) per l'"oferta econòmica mateixa, la solidesa de totes les empreses integrades en la proposta, i les garanties de qualitat presentades".

En concret, la firma que presideix Jordi Mercader, ha valorat que "dels 541,6 milions que percebrà en l'operació aconseguirà uns 210 milions en plusvàlues netes" que reinvertirà "en els dos sectors principals d'activitat del grup, aigua i salut". De la xifra total de compra, uns 240 milions seran per a Unión Fenosa i els 118,4 restants per a Caja Madrid.

Carlyle executarà la compra a través del seu fons europeu destinat a l'adquisició de grans empreses en procés de creixement i per mitjà del qual assegura "futures inversions d'Applus per consolidar el grup com un dels líders del sector", segons va apuntar ahir en un comunicat. En la seva oferta, Carlyle ha valorat "la posició privilegiada d'Applus per créixer en cadascun dels quatre sectors en què opera" i n'ha destacat per la seva importància "la divisió d'inspecció tècnica de vehicles als EUA i la divisió d'assajos no destructius". Applus, amb presència a més de 30 països d'arreu del món, va assolir uns ingressos d'explotació de 546 milions i 77 milions d'EBITDA al 2006.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.