Economia

La contractació i el preu de les oficines, en màxims històrics

Immobiliari

L’edifici d’oficines situat a l’avinguda Diagonal cantonada Numància és el que té els lloguers més cars de tot Barcelona. Propietat d’una societat controlada per l’advocat Emilio Cuatrecasas i ocupat fins fa poc per l’operadora Ono, l’immoble surt al mercat a un preu de 27 euros per metre quadrat al mes, encara que les plantes superiors podrien arribar a llogar-se per 30 euros.
El mercat d’oficines de Barcelona travessa un moment dolç. Mai no s’havia llogat tant d’espai ni a uns preus tan elevats com els actuals. “El mercat d’oficines va bé, però sí que des de l’estiu hem començat a notar una certa cautela a l’hora de contractar espais, sobretot en el cas de multinacionals”, diu Eva Jodar, responsable d’oficines de la consultora CB Richard Ellis, que relaciona aquest fet amb la possible desacceleració que pot afectar l’economia.

Segons les estimacions dels experts, durant aquest exercici es tancarà la contractació de prop de 380.000 metres quadrats, una xifra similar a la de l’any passat i que ja va suposar un rècord històric. “Es tracta en la seva part més important de recol·locacions d’empreses, que aprofiten el trasllat per guanyar alguns metres quadrats; l’arribada de grups nous té poc pes en la contractació d’oficines”, afirma Josep Maria Piqué, d’Aguirre Newman.

Al tradicional eix de negocis de Barcelona –format per la Diagonal i el passeig de Gràcia– la taxa de disponibilitat se situa ara per sota del 2% i en només un immoble –l’esmentat de Diagonal-Numància– es poden llogar superfícies de més de mil metres quadrats. “Davant la falta d’espai molts grups opten per traslladar-se a altres zones, però hi ha empreses, com els despatxos d’advocats o les grans consultores, que necessiten estar al centre de la ciutat i paguen el que sigui”, diu Marta Bosch, de Jordà & Guasch.

D’aquesta manera, l’alça dels lloguers s’ha estès a altres àrees de la ciutat, com el Poblenou-22@, on des del gener el preu del metre quadrat ha pujat de mitjana un 15%. “Poblenou-22@ i la perifèria concentren ara per ara el 70% de la contractació”, diu Bosch.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.