Economia

Díaz Ferrán proposa eliminar el salari mínim

Patronal

El president de la patronal espanyola CEOE, Gerardo Díaz Ferrán, ha manifestat que s'oposa a l'augment del salari mínim, de 600 a 800 euros el 2012, anunciat pel president del govern central, José Luis Rodríguez Zapatero. I encara va anar més enllà quan va dir: "Jo crec que el salari mínim no hauria d'existir", ha assenyalat Díaz Ferrán.
Segons ha dit, les pujades "excessivament importants" de la renda mínima són "dolentes" per a l'economia. Pel president de la CEOE, aquests augments s'acaben traslladant a la resta de les plantilles, i al final augmenten la inflació. Amb tot, "això no vol dir que no puguem arribar a acords, perquè per sobre de tot volem consens i diàleg social", ha afirmat.

En els propers dos anys es crearà ocupació, però no la suficient perquè no pugi l'atur, ha assenyalat el dirigent empresarial. Per això caldrà que el govern central, sindicats i empresaris parlin "seriosament" de com recol·locar aquests aturats.

Les mesures que ha anunciat el govern Zapatero "són insuficients", segons Ferran. El president de la CEOE va plantejar avançar en la liberalització dels mercats, externalitzar la gestió de serveis públics, i no incrementar les càrregues socials i fiscals de les empreses, especialment les petites i mitjanes.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.