Economia

Solbes anuncia una injecció econòmica de 10.000 milions

Pla anticrisi

El vicepresident segon i ministre d'Economia en funcions, Pedro Solbes, ha anunciat avui des de Washington que divendres que ve el consell de ministres aprovarà un pla de mesures que suposarà una injecció de 10.000 milions d'euros a l'economia de l'Estat. L'objectiu és atenuar la desacceleració econòmica.
En aquests diners del pla s'inclou la rebaixa tributària de 400 euros per als contribuents que va prometre Zapatero, que es farà efectiva a la nòmina el mes de juliol, segons fonts del ministeri. Al mes de juliol els contribuents rebran 200 euros, corresponents als primers sis mesos de l'any. Aquesta mesura costarà a l'erari públic 6.000 milions d'euros.

Les mesures
A més, el govern de Zapatero destinarà 4.000 milions d'euros a mesures per facilitar el finançament de les petites i mitjanes empreses, i a avals per als bancs que estenen crèdits per a la compra d'habitatges de protecció oficial, entre altres accions.

Solbes ha explicat que l'Estat es pot permetre aquesta despesa gràcies a la reducció del deute públic dels últims anys.

Actuacions d'aquesta mena són les que el Fons Monetari Internacional (FMI) ha recomanat a alguns governs per plantar cara a la crisi internacional. L'organisme també ha indicat que la fi del boom immobiliari ha augmentat la vulnerabilitat del sistema financer estatal. "Jo crec que no", ha afirmat Solbes, que ha dit que "res afectarà la solvència i solidesa de les institucions espanyoles". El govern de Zapatero no intervindrà en el mercat de l'habitatge, ha aclarit el ministre.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.