Economia

La CE imposa multes de 83,8 milions a Cepsa i 80,4 milions a Repsol per pactar preus de l'asfalt

La Comissió Europea ha imposat multes de 83,8 milions d'euros a Cepsa i 80,4 milions d'euros a Repsol per participar durant gairebé 12 anys en un càrtel per pactar els preus i repartir-se el mercat de l'asfalt a l'Estat espanyol, cosa que constitueix una infracció "molt greu" a la normativa comunitària sobre competència.

En el càrtel han participat també la sueca Nynäs (multada amb 10,6 milions d'euros) i la portuguesa Galp (que s'enfronta a una sanció de 8,6 milions), així com la britànica British Petroleum, que després de ser la primera empresa que va denunciar el cas a Brussel·les ha aconseguit evitar les multes.

"És inacceptable que aquestes empreses hagin defraudat els clients, els poders públics i els contribuents a l'Estat espanyol durant gairebé 12 anys, repartint-se el mercat del betum per a la construcció de carreteres. La Comissió no tolerarà que les empreses estafin els clients amb aquest tipus d'activitat il·legal i continuarem castigant severament els infractors", ha dit la comissària de Competència, Neelie Kroes.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.