Economia

British Airways renuncia a ampliar la seva presència a Iberia

La CNMV suspen la cotització de l'aerolínia espanyola

La Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) ha suspès la cotització de l'aerolínia Iberia després que British Airways (BA) ha confirmat aquest dilluns que no exercirà el seu dret de tempteig sobre la participació de BBVA (6,9%) i de Logista (6,42%) a Iberia, sobre les quals Caja Madrid va acordar-ne la compra.

Tot i l'anunci, BA continua mantenint un paper clau com a soci empresarial d'Iberia, un fet que segons Keith Williams, director financer de BA no depèn "d'un increment de l'accionariat". En un comunicat fet a la Borsa de Londres, l'executiu de BA ha anunciat la seva intenció d'iniciar negociacions amb Caja Madrid "per maximizar el valor de la nostra relació amb Iberia".

Fonts del mercat han indicat que si BA no ha exercit el seu dret de tanteig sobre aquesta part del capital d'Iberia, el més "normal" és que tampoc ho faci el proper dimecres sobre el 6,42% que també ven Logista, a 3,6 euros per acció, i pel que ja ha rebut una oferta de Caja Madrid de 220 milions d'euros.

Un cop adquirit aquest capital per part de Caja Madrid, aquesta entitat financera es situarà al voltant del 23,42 per cent, fet que la convertirà en soci de referència de la companyia.

Per la seva banda, el fons de capital risc Texas Pacific Group (TPG), que encapçala juntament amb British Airways el consorci que va llançar fa uns mesos una oferta de compra per Iberia, no ha volgut fer comentaris sobre la possible sortida de l'aerolínia del consorci.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.