Economia

Davos dóna per fet que els EUA entraran en recessió

Fòrum de Davos

Una gran part dels economistes que aquests dies s'han reunit en la tradicional trobada anual del Fòrum de Davos donen per fet que l'economia nord-americana entrarà en recessió en els pròxims mesos i que la Fed es veurà obligada a aplicar noves retallades en els tipus d'interès.
Respecte a l'impacte que això pot tenir, a la reunió econòmica i política que des d'ahir fins diumenge reunirà 2.500 participants de 88 països, es va palesar la temença generalitzada que el debilitament de l'activitat econòmica als EUA, sobretot en el consum privat, arrossegarà la resta d'economies del món, especialment els països amb un important volum d'exportacions cap a Amèrica, tot i que no els abocarà a la recessió total, sinó a un simple alentiment.

En aquest sentit, alguns dels experts defensen que es produirà una complementarietat entre la recessió que viuran els Estats Units i l'empenta econòmica que demostren els països emergents com la Xina i l'Índia, que ajudarà a parar el cop.

En la sessió inaugural del Fòrum, el més prestigiós pel renom dels seus assistents, algunes veus es van aixecar per criticar la decisió de la Reserva Federal d'abaixar els tipus d'interès tres quarts de punt dimarts passat. Entre ells, el director per a Àsia del banc Morgan Stanley, Stephen Roach, i el prestigiós economista Nouriel Roubini.

Aquest últim –que en la seva intervenció a Davos l'any passat ja va predir que es podia donar una situació de crisi– va dir que "la Fed ha actuat poc i tard". Per la seva banda, Roach va alertar que la decisió provocarà noves bombolles econòmiques en un futur perquè afavoreix directament l'alça del consum privat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Unió Europea

Brussel·les estudia multar la xarxa social X per incomplir la Llei de serveis digitals

Barcelona
economia

En marxa el sistema per nodrir d’energia elèctrica els vaixells de la zona de contenidors del Port de Barcelona

Barcelona
economia

Els preus s’apugen sis dècimes a les comarques gironines al juny

girona

Impuls per activar la primera fase del canal Xerta-Sénia a finals d’any

Xerta
economia

Els usuaris del metro creixen un 6% al maig, i superen els 43 milions

Barcelona
turisme

Casa Batlló rep 1,5 milions de visitants el 2023 i supera els 50 milions de facturació

barcelona
política

Catalunya lidera la captació de fons Next Generation a l’Estat

barcelona

Granollers activa un pla per promoure el comerç urbà

Granollers

Eurecat i GironaHub impulsen la generació de start-ups tecnològiques

GIRONA