Economia

L'IPC baixa 6 dècimes al gener però la taxa interanual se situa en el 4,4%

Consum

El cost de la vida ha estat una mica més barat al gener que al desembre. Concretament, l'índex de preus al consum (IPC) ha baixat al gener un 0,6%, segons les dades publicades aquest divendres per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).
Ara bé, si es compara amb els preus de fa un any, viure a Catalunya és ara un 4,4% més car, és a dir, una dècima per sobre de la inflació interanual en el conjunt de l'Estat, que ja és la més alta des del 1995.

L'índex de preus al consum acostuma a baixar el primer mes de l'any per l'efecte de les rebaixes i es deu sobretot als preus del vestit i el calçat, que enguany han descendit l'11,9%. En canvi, l'alcohol i el tabac, amb un 2,1%, van ser els productes del cistell que més van pujar.

En el conjunt de l'Estat, l'IPC també va baixar sis dècimes el mes passat, i la taxa interanual de la inflació es va situar en el 4,3%, una dècima per sobre de la registrada el desembre i la cota més alta des del 1995.

De fet, els preus han baixat en totes les comunitats autònomes, especialment a Navarra i la Rioja, on van caure l'1,1%. En canvi, la rebaixa ha estat més minsa a les Balears i les Canàries, d'un 0,4%, o a Madrid, on només s'ha retallat de tres dècimes.

Els que més pugen
Respecte a la taxa d'inflació interanual, la més alta és la de Castella-la Manxa i Cantàbria, on els preus s'han apujat un 4,7% en els últims 12 mesos. Aragó, amb un 4,6, i Astúries i Castella-Lleó, amb un 4,5%, són les altres comunitats on més s'ha encarit la vida.

En els últims llocs d'aquesta llista, amb els índexs més baixos, hi ha les Illes Balears, amb un 3,8%, a més de les ciutats autònomes de Ceuta i Melilla, amb el 3,4 i el 3,5%, respectivament.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

Denuncien que han d’atendre 11 persones que treballaven a més de 40 graus

Cambrils
SERVEIS

Personal de neteja i administratius, els més buscats als Serveis Locals d’Ocupació de Barcelona

Barcelona
empreses

Un tribunal dels EUA dictamina que Google viola les lleis antimonopoli

barcelona
economia

El Nikkei registra la pujada més gran des del 2008 l’endemà de la caiguda

barcelona
COMERÇ

Els comerços de Tarragona estan molt poc digitalitzats

TARRAGONA
habitatge

La compravenda d’habitatge cau un 11% al juny

barcelona
economia

Creixen un 55% els autoconsums col·lectius connectats a Endesa

girona
GIRONA

La compravenda d’habitatges a la demarcació cau un 13,3% el mes de juny

GIRONA
economia

Raimat inicia la verema amb molt bones perspectives gràcies a les temperatures del maig i juny

Raimat