Economia

El Banc d’Espanya nega que hi hagi cap entitat en crisi

Desmenteix la informació difosa pel Northern Rock britànic sobre suposats “problemes de liquiditat” de 3 bancs espanyols

El Banc d’Espanya ha hagut de desmentir rotundament les informacions difoses des del banc britànic Northern Rock, que va assegurar que hi havia tres bancs espanyols amb problemes de liquiditat, com el mateix Northern, i que havien hagut de recórrer al suport del Banc Central Europeu (BCE).

En un comunicat, l’organisme presidit per Miguel Ángel Fernández Ordóñez ha deixat ben clar que “cap entitat espanyola ha acudit a cap procediment de finançament d’emergència” i que tot i que les entitats espanyoles, “com pràcticament totes les de la zona euro”, estan acudint a les habituals operacions de liquiditat realitzades pel BCE en les últimes setmanes, això no suposa que cap d’elles passi “cap situació de dificultat”.

Apòsits contra la por
El Banc d’Espanya frena així les especulacions sobre la salut financera de les entitats espanyoles que havien provocat les declaracions del president del Northern Rock, al diari The Independent, en un intent de minimitzar, generalitzant-les, les dificultats per les quals passa el seu grup, que ha recorregut al Banc d’Anglaterra. Aquestes especulacions van estar a punt de provocar ahir un dilluns negre a la borsa, ja que durant tot el matí el pànic va planar per sobre del mercat espanyol, encara que finalment les pèrdues es van moderar.

D’aquesta manera, tot i que en algun moment l’Íbex-35 havia arribat a retrocedir més de dos punts percentuals respecte a la vigília i havia estat a punt de perdre la cota dels 13.500 enters, la persiana del parquet es va abaixar amb una caiguda de l’1,1% en els 13.696,9.

Banca mitjana i constructores van ser els més penalitzats en una sessió en la qual es va perforar a la baixa el nivell més baix de l’any. Bankinter i Sabadell, per exemple, s’hi van deixar un 5,7% i un 4%, respectivament, mentre les constructores Sacyr Vallehermoso i ACS reculaven un 6,4% la primera i un 3,4% la segona.

Amb tot, malgrat que ahir es van salvar els mobles, molts analistes tècnics auguren una intensificació de les pèrdues en les pròximes setmanes.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.