Economia

Corbacho assegura que no és prioritari una reforma laboral en plena crisi financera

Economia

El ministre de Treball i Immigració, Celestino Corbacho, ha qualificat de conclusió equivocada fer una reforma laboral per una crisi que és d'origen financer i, per tant, ha afirmat que l'Estat espanyol no contempla l'abaratiment de l'acomiadament tal i com recomana l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE) en el seu darrer informe. La prioritat, segons el ministre, no és la reforma laboral sinó trobar solucions a la crisi financera mitjançant altres mesures que ja està adoptant el govern espanyol.

Corbacho ha afirmat a París que manté una posició de respecte sobre l'informe de l'OCDE, però que des de l'Estat espanyol es fa una anàlisi matitzada. Per aquest motiu ha traslladat al secretari general de l'OCDE, Angel Gurría, la posició del ministeri afirmant que "la prioritat no és una reforma laboral si no una solució a la crisi d'origen financer i la crisi financera no es resol amb reformes laborals sinó amb altres mesures que està adoptant el govern espanyol".

De la mateixa manera, Celestino Corbacho ha reiterat que el diàleg social és un bona eina per abordar polítiques de futur i ha garantit que "en tots els temes que tinguin a veure amb mercat laboral, el govern espanyol té un acord amb els agents socials i per tant qualsevol reforma, sigui de la natura que sigui, s'haurà d'abordar en el marc del diàleg social".

La reunió mantinguda aquest matí amb el secretari general de l'OCDE, el mexicà Ángel Gurría, ha servit per coordinar dues trobades que estan en fase de preparació: la reunió ministerial d'immigració prevista per la primavera del 2009 i una altra cita per tractar l'ocupació, que tindrà lloc a la tardor.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.