Economia

Sarkozy assegura que els 27 estan "units i determinats" a afrontar la crisi

Economia

Els 27 països de la Unió Europea estan "units, es mostren solidaris i estan determinats" a afrontar la crisi financera mundial, segons ha declarat aquest dilluns el president francès Nicolas Sarkozy.

En la seva qualitat de president de la UE, Sarkozy ha afirmat que ha proposat a la resta dels seus socis europeus una declaració en la qual es comprometran a prendre mesures que es consideren necessàries per assegurar l'estabilitat.

"Avui tot els governs de la UE volen dir als ciutadans europeus que estan units, es mostren solidaris i determinats davant les circumstàncies financeres excepcionals que estem vivint", ha dit el president francès.

Sarkozy a llegit aquestes declaració: "Tots els dirigents de la UE declaren que cadascun d'ells prendran totes les mesures necessàries per assegurar l'estabilitat del sistema financer, ja sigui per la injecció de liquidesa procedent dels bancs centrals, per les mesures específiques per a certs bancs financers o per els dispositius reforçats de protecció dels dipòsits".

"Cap dipositant dels bancs dels nostres països ha patit pèrdues i continuarem prenent mesures necessàries per protegir el sistema i als dipositants", continua la declaració, que acaba dient: "En prendre aquestes mesures, els dirigents europeus constaten la necessitat d'una coordinació i una cooperació estreta".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.