Economia

Les borses europees cauen amb moderació en les primeres hores de la jornada

Economia

Les borses europees han caigut amb moderació en les primeres hores de la negociació, tot i que la caiguda històrica de Wall Street al tancament d'ahir (prop d'un 7%) va fer témer alguna cosa semblant a Europa.

Després de la primera hora de negociació, Londres queia un  0,7%; Frankfurt, un 1,5%; París, un 0,02%, i Madrid, un 0,2%.

Els bancs lideraven les caigudes a la borsa al Vell Continent, amb un retrocés mitjà d'un 2,4%, seguits de les companyies de petroli i gas (per la caiguda del preu del cru) i dels serveis financers, amb un 1,8%.

El rebuig del Congrés nord-americà al paquet de mesures de rescat per al sector financer proposat pel president George W. Bush ha portat el Dow Jones de Nova York a patir una baixada del 6,98%, la caiguda més gran en punts de la seva història.

Els mercats asiàtics també han reaccionat amb pèrdues al rebuig del pla, i a Tòquio, el Nikkei s'ha deixat un 4,12%, fins a situar-se en 11.259,86 punts, el nivell més baix en tres anys.

El sector bancari europeu ha patit els impulsos negatius dels seus competidors a Wall Street, però també per les notícies poc esperançadores com la del banc ING que no vol presentar una oferta per a la divisió holandesa d'ABN Amro, propietat de Fortis. I és que, a causa dels seus problemes de liquiditat, Fortis es vol desfer d'alguns actius.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.