Economia

L'Euríbor frega el 4% després de 34 sessions seguides a la baixa

La subhasta d'aquest dimecres ha situat l'Euríbor en el 4,004% després de 34 sessions seguides a la baixa. Això deixa aquest índex de referència per al càlcul dels tipus d'interès de gran part de les hipoteques a nivells de març del 2007.

Dos dies abans de tancar el mes de novembre, si segueix aquesta tendència a la baixa, l'Euríbor tancarà l'any per sota del 4%. De fet, el Banc Central Europeu (BCE) ja ha baixat dues vegades consecutives els seus tipus d'interès de referència i ara se situa en el 3,25%.

La tendència a la baixa de l'Euríbor es va iniciar el 9 d'octubre passat, quan va quedar fixat en el 5,512%, i a finals d'octubre va baixar del 5% i es va situar en el 4,986%.

En la intervenció del novembre, el president del banc, Jean Claude Trichet, no va descartar que la màxima autoritat monetària europea torni a abaixar els tipus en la reunió del consell de govern del BCE que està prevista per al proper 4 de desembre.

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.