Economia

Joan Carles Gallego, nou líder de CCOO de Catalunya

Sindicalisme

L’economista Joan Carles Gallego ha estat elegit al voltant de les 2 del migdia nou secretari general de CCOO de Catalunya en substitució de Joan Coscubiela, que ha esgotat el seu últim mandat. Gallego, que era l’únic candidat a la secretaria general després que arribés a un acord, el passat estiu, amb Simón Rosado, secretari d’Acció Sindical, que també s’havia plantejat presentar-se’hi, ha estat escollit per una àmplia majoria, amb el 58% dels vots.

La candidatura de Joan Carles Gallego ha obtingut 400 vots a favor, d'un total de 689 afiliats amb dret a sufragi. No hi ha hagut vots en contra, encara que s'han comptabilitzat 287 vots en blanc i dos de nuls.

A la comissió executiva de CCOO de Catalunya, que consta de vint membre, s'hi presentaven dues llistes. La guanyadora ha estat l'afí a Gallego, que ha obtingut el 60,2% dels vots i 12 representants a la comissió, entre els quals es troben Dolors Llobet, Aurora Huerga i Simón Rosado. La corrent crítica, encapçalada per Blas Rodríguez, ha obtingut el 36,4% dels vots i 8 representants.

Joan Carles Gallego és economista i professor de secundària i de Formació Professional. Ha estat secretari general de la Federació d'Ensenyament de CCOO entre 1992 i 2001 i Secretari d'Economia i Formació per l'Ocupació i responsable de l'Àrea Socioeconòmica de CCOO de Catalunya des del juliol de 2001. Gallego substitueix en el càrrec Joan Coscubiela, que abandona el lideratge de la principal entitat sindical per nombre d'afiliats després de tretze anys i tres mandats, que és el límit que estableixen els estatuts de l'organització.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.