Economia

El BCE anuncia una nova injecció extraordinària de liquiditat

Economia

El Banc Central Europeu (BCE) ha anunciat avui una nova injecció de fins a 40.000 milions de dòlars i una altra d'euros en el mercat interbancari amb venciment a un dia.

La Fed acorda més injeccions
La Reserva Federal ha arribat a un acord amb quatre nous bancs centrals (el Banc d'Austràlia, el de Dinamarca, el de Noruega i el de Suècia) per injectar 30.000 milions de dòlars i plantar cara així a les "elevades pressions" que existeixen en els mercats del dòlar.

Aquestes mesures se sumen a les de la setmana passada. El Banc Central Europeu (BCE), el Banc d'Anglaterra, el Banc de Canadà, el Banc del Japó i el Banc Nacional de Suïssa van injectar als mercats 247.000 milions de dòlars.

Aquestes injeccions són possibles gràcies a acords tècnics, pels quals la Fed augmenta els intercanvis de divises recíprocs temporals (swap lines) amb altres bancs centrals, cosa que permet que aquests injectin liquiditat en dòlars en els mercats que controlen.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.