Economia

L'FMI avisa que la crisi serà més llarga del que es preveia

L'FMI ha recomanat aquest divendres als governs que comencin a preparar programes d'estímul fiscal per a l'any 2010, perquè la crisi serà més llarga del que es preveia. Alhora, demana que es prenguin més mesures per sanejar els comptes dels  bancs.

"Passarà molt temps fins que el  creixement potencial torni al nivell normal, o sigui que hem de pensar en mesures que durin bastant", ha alertat en una roda de premsa Olivier Blanchard, l'economista en cap del Fons Monetari Internacional (FMI).

"En aquests moments, els governs haurien d'estar pensant més en l'any 2010 i potser més en el 2011", ha advertit el director de l'FMI, Dominique Strauss-Kahn.

Pels responsables de l'FMI, els governs són poc previsors. I pel que fa a l'Estat espanyol, la previsió de l'organisme és dura fins i tot per a les finances públiques. Segons els seus càlculs, el dèficit pressupostari espanyol serà del 6,1% aquest any 2009, i es mantindrà en el 6% el pròxim exercici.

Aquestes previsions són, una vegada més, més pessimistes que les del govern de José Luis Rodríguez Zapatero, que pronostica un dèficit del 5,8% aquest 2009 i del 4,8% l'any que ve.

Les previsions de l'FMI col·loquen l'Estat espanyol com un dels països amb pitjors perspectives, amb un dèficit que només seria superat pel 12% previst per als EUA, el 8,5% de l'Índia, el 7,2% del Regne Unit i el 7,1% del Japó.

En conjunt, les previsions pronostiquen un dèficit del 6,2% per als països del G-20 –al qual no pertant l'Estat espanyol–, que baixaria fins al 5,3% l'any 2010.

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.