Economia

Brussel·les confirma que la zona euro ha entrat en la primera recessió econòmica de la seva història

Economia

La zona euro ha entrat en recessió econòmica per primer cop en la seva història, des que es va crear el 1999. Eurostat, l'oficina estadística comunitària, ha confirmat aquest dijous el temor que ja havia avançat el 14 de novembre, que el Producte Interior Brut (PIB) dels socis de la zona euro ha caigut durant dos trimestres consecutius i, per tant, l'economia ha entrat en recessió tècnica.

El PIB de la zona euro va baixar el 0,2% tant en el segon com en el tercer trimestre del 2008 i el del conjunt dels 27 també ha caigut dues dècimes entre juliol i setembre. La UE, però, no ha entrat en recessió perquè en el segon trimestre va aconseguir mantenir-se estable.

La portaveu d'Afers Econòmics i Monetaris de la Comissió Europea, Amelia Torres, ha admès aquest dijous que l'economia europea "malauradament s'ha deteriorat significativament", però ha confiat que el pla d'estímul fiscal pactat pels 27 el 12 de desembre passat "donarà els seus fruits i permetrà evitar una recessió llarga i difícil".

Eurostat situa Itàlia i Alemanya en recessió després d'acumular caigudes del 0,5% i del 0,4%, respectivament, en el segon i tercer trimestre. L'estat espanyol i la Gran Bretanya també han patit caigudes del 0,2% i del 0,5% del PIB, tot i que tècnicament encara no estan en recessió. França també se salva, per ara, de la recessió, ja que després que el seu PIB caigués un 0,3% d'abril a juny s'ha recuperat de juliol a setembre, registrant un molt lleuger creixement de només l'1%.

Per contra, tot i la desacceleració global i la crisi financera, l'economia de fins a vuit socis de la UE ha registrat números positius de juliol a setembre, com Eslovàquia, la República Txeca o Xipre, que han crescut un 1,5%, un 1% i un 0,6%, respectivament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ECONOMIA

Preacord d’ERO a Vodafone, que es sotmetrà a votació de la plantilla

Barcelona
ECONOMIA

Barcelona ha executat el 47% dels 276 milions que gestiona dels Next Generation

Barcelona

El cost de la vida creix un 0,6% el juny a la demarcació

girona
ECONOMIA

Inici de la campanya de la pera a Ponent, amb una previsió de 15.000 tones

Els Alamús
economia

Els congressistes gaudiran de promocions i descomptes al comerç local

girona
economia

La Fundació Habitatge Social alerta del risc de la manca d’habitatge social

Barcelona
Economia

El govern acorda un préstec amb el BEI per fer 4.300 pisos de lloguer social

barcelona
Economia

La compravenda d’habitatges cau un 24,5% al maig

barcelona
Husamm Dabbagh
FUNDADOR DE BIOPHENOLICS

“Hem creat l’eina contra l’envelliment prematur”