Economia

Corbacho diu al governador del Banc d'Espanya que deixi "de donar receptes" al govern espanyol

Atur i pensions

El ministre de Treball i Immigració, Celestino Corbacho, ha demanat al governador del Banc d'Espanya, Miguel Ángel Fernández Ordoñez,  que ofereixi anàlisis més assossegats i tranquils del mercat laboral i que deixi de donar receptes al govern espanyol perquè la crisi no l'han provocat els treballadors sinó els especuladors del món financer.

Corbacho ha convingut que s'ha d'orientar el futur de les pensions a llarg termini, "però no perquè tinguin un problema econòmic sinó perquè la societat, segurament, serà molt diferent el 2030". És per això que el ministre ha recolzat la conveniència de deixar que la comissió del Pacte de Toledo segueixi treballant per extreure conclusions a finals del 2010.

Corbacho també ha demanat a Mariano Rajoy que "deixi de parlar tant" de les pensions i que comenci a treballar més en la comissió parlamentària del Pacte de Toledo, que presideix el Partit Popular.

El ministre ha anunciat que ha demanat una compareixença urgent en aquesta comissió, que probablement serà durant la primera setmana del mes de maig.

L'atur
Corbacho ha afirmat que la vicepresidenta tercera del govern assumirà la responsabilitat de posar en marxa ajudes temporals per a aquelles persones que ja han perdut la feina i el subsidi d'atur. Aquestes ajudes dependran dels governs autonòmics i hauran d'estar vinculades amb la formació.

El ministre ja ha avançat que l'atur seguirà creixent fins al mes de juliol, tot i que cada vegada de manera menys intensa ja que hi ha sectors en què "ja ha acabat l'ajustament",

Corbacho ha insistit que no es pot permetre que ningú perdi els seus drets pel fet d'haver perdut la feina, i que l'instrument per donar resposta a aquesta situació és l'Estat cooperatiu. Per això ha anunciat que la coordinació es portarà a terme mitjançant el ministre de Cooperació Territorial, Manuel Chaves.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.