Economia

Treballadors de Colomer Munmany impedeixen la sortida de maquinària que la direcció es vol emportar a la Xina

Deslocalització

Els treballadors de la planta que el grup pelleter Colomer Munmany té a Vic vigilen des d'aquest divendres la maquinària de la factoria que la direcció vol vendre per a una planta de producció a la Xina.

Aquesta maquinària tindria com a destí la nova factoria que estan posant en funcionament al país asiàtic una societat formada pel grup local Henan Prosper i l'empresa catalana.

Des del comitè d'empresa diuen que per ara no deixaran que marxin les màquines fins que s'hagin solucionat "les possibles indemnitzacions" que han de rebre 95 treballadors afectats per un expedient de regulació d'ocupació (ERO) en què l'empresa posposa el pagament de les indemnitzacions per falta de liquiditat.

Climent Pujol, portaveu del comitè d'empresa, ha explicat que fins aquest divendres havien aconseguit aturar tres vegades el desmuntatge de maquinària que es vol vendre a la societat asiàtica.

En els darrers dies la direcció ha accelerat el desmuntatge perquè tenen "pressa" ja que l'objectiu de la direcció del grup és que la planta de la Xina pugui posar-se en funcionament al març, segons expliquen els treballadors. El trasllat en contenidors d'aquesta maquinària s'allargaria unes cinc setmanes.

La direcció, per la seva part, amenaça que si continuen aquestes mesures de pressió es planteja que la planta "no tingui continuïtat", segons han explicat els treballadors. La intenció inicial era que un cop fet l'expedient que afecta 95 treballadors la factoria es quedi amb unes 39 persones.

"Enganyats" des de fa anys
Els membres del comitè afirmen sentir-se "enganyats" perquè des de fa anys, tot i que en els diferents expedients que ha anat tenint l'empresa al llarg dels anys s'han aportat "moltes solucions", a l'hora de la veritat "no han servit per res". Pujol destaca que tot i la venda de cinc propietats de la companyia la situació no només "no ha millorat" com els asseguraven, sinó que "ha empitjorat".

Els concentrats asseguren que si han de deixar el seu lloc de treball volen marxar "amb els diners que els toquin" sense cap data d'ajornament en el cobrament tal i com ara mateix ofereix la direcció.

L'activitat productiva de la planta es manté i els treballadors que estan afectats per un ERO temporal i que actualment no treballen són els encarregats de controlar la maquinària. Aquest dissabte es farà una assemblea de treballadors per decidir quines mobilitzacions faran per fer "recapacitar" l'empresa en la seva actitud.
 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.