Economia

Treball dóna la raó als treballadors de Correus i atura el centre de la Zona Franca pel fred

La Inspecció de Treball ha paralitzat l'activitat laboral al centre d'admissió massiva (CAM) de Correus de la Zona Franca per detectar "un risc greu i imminent per a la seguretat i la salut dels treballadors" per les baixes temperatures que hi ha, segons ha informat avui la CGT.

Ahir un centenar de treballadors es van tancar al menjador del centre per demanar a la direcció que millori les instal·lacions, ja que les temperatures eren fins i tot inferiors a 0 graus.

La Inspecció de Treball ha ratificat la decisió dels sindicats CGT, UGT i SIPTE i dels 230 treballadors del centre de Zona Franca d'aplicar l'article 21 apartat 3 de la llei de prevenció de riscos laborals, de paralitzar la feina en aquest centre des de les 11.30 hores d'ahir en trobar-se a temperatures pròximes als 0 graus.

L'inspector de Treball Francisco Castillo ha mesurat la temperatura en els diferents llocs del centre i ha considerat que als treballadors no se'ls dóna la roba adequada per treballar a temperatures tan baixes i no s'hi podrà treballar fins que l'empresa elevi la temperatura per sobre dels 14 graus.

El centre treballa amb uns 60.000 paquets postals diaris i tots els productes que envien els grans usuaris, més de 2 milions d'objectes que cada dia surten o passen per l'edifici.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.