Economia

Sebastián desvincula l’arribada del Q3 de les ajudes públiques

El ministre espera que treballadors d’altres plantes segueixin l’exemple dels de Martorell

Per evitar problemes amb la Unió Europea i potser també per estalviar-se noves preguntes dels mitjans de comunicació, que volen saber quants diners públics ha rebut finalment Seat, el ministre d’Indústria, Miguel Sebastián, va desvincular ahir aquestes ajudes de l’arribada del Q3. Més i tot, Sebastián va assegurar que el govern espanyol no dóna ajudes al sector automobilístic a canvi que les companyies portin nous productes.

D’aquesta manera, el ministre contradeia la versió oficial del seu ministeri, que sempre ha defensat que si Martorell no aconseguia fabricar el totterreny compacte d’Audi, retiraria els 101 milions d’euros que havia apartat per a Seat del paquet d’ajudes al motor.

Aquesta aportació que ahir va recordar Sebastián és l’única quantitat que ha transcendit fins ara, tot i que les ajudes, en forma sempre de préstecs a baix interès segons Seat, podrien apropar-se als 300 milions d’euros, la inversió prevista a la planta per fer el nou model.

Foto de família
Sebastián va visitar ahir la fàbrica de Martorell acompanyat del president de Seat, Erich Schmitt; el president del consell d’administració de Seat, Francisco Javier García Sanz, i el conseller d’Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet. El ministre va visitar la línia de producció del nou Seat Exeo i, juntament amb la resta de protagonistes, va regalar als mitjans de comunicació la foto de família que segella el pacte entre Seat i l’administració per facilitar l’arribada a Martorell del Q3. Una setmana després que es fes pública l’adjudicació, va ser el moment de les celebracions i, sobretot, dels agraïments. Sebastián en va tenir per a tothom i fins i tot va dir del president del consell d’administració de Seat que “quan s’escrigui la història, se sabrà la importància de Paco García Sanz”.

Als treballadors de Seat, que van aprovar en referèndum congelar-se el sou durant un any, Sebastián els va reconèixer que sense el seu “sacrifici” Martorell no tindria nou model. Va afegir que han sabut “estar a l’altura” i donar “exemple de responsabilitat” i que està segur que aquest exemple s’estendrà a altres plantes.
De tota manera, el ministre va alertar que malgrat que es camina en la direcció adequada, “no és suficient”. És necessari , va dir, seguir amb el “diàleg” constant entre sindicats, empresa, govern central i comunitats autònomes.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.