Economia

El benefici de Caixa Catalunya cau un 81%

Segons l'entitat, la principal raó de la caiguda del benefici és la falta de plusvàlues extraordinàries, que en l'exercici de l'any anterior recollia la venda de la seva participació a Abertis

El benefici net de Caixa Catalunya al primer semestre d'aquest any ha estat de 60,1 milions d'euros, un 81% menys que en el mateix període del 2008, per la falta d'extraordinaris, però el benefici recurrent, el que reflecteix l'activitat ordinària de l'entitat, va pujar un 8,2%.

Segons informa l'entitat en un comunicat, la principal raó de la caiguda del benefici és la falta de plusvàlues extraordinàries, que en l'exercici de l'any anterior recollia la venda del gruix de la seva participació a Abertis.

D'altra banda, la taxa de morositat de Caixa Catalunya s'ha retallat en 0,29 punts en aquest segon trimestre del 2009, malgrat la tendència a l'alça del conjunt del sector, i queda situada en el 5,38%.

Caixa Catalunya disposa d'un elevat nivell de liquiditat, que se situa per sobre dels 4.600 milions d'euros, i manté intacte el seu elevat volum d'inversions en participacions d'uns 800 milions d'euros, entre les quals destaquen Repsol, Gas Natural, Applus i Cedinsa.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.