Economia

Gairebé un terç del negoci de les caixes d'estalvis és a Madrid i Barcelona

Un informe de la patronal indica que la fortalesa de La Caixa i Caja Madrid, la gran activitat financera i la densitat de població a les dues demarcacions expliquen aquesta concentració

Madrid i Barcelona concentren gairebé un terç del negoci de les caixes d'estalvis de l'Estat, ja que aquestes entitats desenvolupen en aquestes demarcacions el 32,4% de les seves activitats bàsiques, és a dir, concessió de crèdits i obertura de dipòsits.

Així consta en les dades recollides de l'Anuari Estadístic de Caixes d'Estalvis 2008, publicat per la CECA, patronal del sector.

Aquestes entitats, tradicionalment amb caràcter local, tenien a les dues principals demarcacions de l'Estat un negoci pròxim als 544.000 milions d'euros, enfront als més d'1,67 bilions d'euros del conjunt d'Espanya.

El predomini del sector es reflecteix principalment a Madrid, regió que acumula el 16,7% dels crèdits i dipòsits de tot l'Estat -més de 280.000 milions-, circumstància a la qual ajuda la forta implantació de Caja Madrid, la segona caixa d'estalvis espanyola.

No obstant això, Barcelona, amb un punt menys que Madrid en el volum de negoci total, acumula una xifra lleugerament superior en dipòsits que la de la capital, si bé en crèdits va estar per sota.

D'aquesta forma, les caixes d'estalvis, igual que la resta d'entitats financeres, fan que Madrid ocupi la primera posició en volum de negoci, en concentrar el 14% dels dipòsits i el 19% dels crèdits de tot l'Estat.

Fonts del sector han explicat que el pes de Madrid i Barcelona en els balanços de les caixes d'estalvis es deu, no només per la fortalesa de La Caixa i Caja Madrid a les dues demarcacions, sinó per la gran activitat financera que aglutinen i la densitat de població.




Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.