Economia

La UE considera exagerada l'alarma sobre l'economia d'Hongria

El govern de Budapest diu ara que amb "determinades mesures" podrà mantenir el dèficit públic en el 3,8% del PIB i complir les condicions del FMI

El comissari europeu d'Afers Econòmics i Monetaris, Olli Rehn, ha afirmat aquest dissabte que la situació d'Hongria "no es pot comparar" amb la de Grècia i ha descartat que hi hagi risc de fallida de la seva economia ni d'impagament del deute. Rehn ha censurat l'alarma exagerada que s'ha suscitat per la situació del país centreeuropeu.

En una roda de premsa després de la reunió de ministres de Finances i governadors de bancs centrals del G-20 a Busan (Corea del Sud), Rehn ha explicat que en el primer trimestre d'aquest any l'economia hongaresa ha mostrat "símptomes d'enfortiment".

"Qualsevol comentari sobre el risc d'una fallida és absolutament exagerata", ha afirmat el comissari europeu. La informació donada pel mateix govern magiar va provocar aquest divendres fortes caigudes de la borsa internacional. El govern de Budapest va acusar el partit opositor, derrotat en les últimes eleccions legislatives, d'haver maquillat els comptes de l'economia de l'Estat i que el dèficit públic era molt superior al que es reconeixia de forma oficial.

Aquest dissabte, en canvi, el govern hongarès ha intentat tranquil·litzar els ciutadans i els mercats en assegurar que la suituació real del país està estabilitzada.

El govern hongarès ha intentat reconduir l'alarma provocada divendres i ha anunciat que el dèficit públic podrà ser contingut amb condicions. "L'economia hongaresa té fonaments sans i l'objectiu de dèficit del 3,8% del PIB podrà ser mantingut el 2010 si adoptem algunes mesures", ha assegurat Mihaly Varga, secretari d'Estat del primer ministre Viktor Orban.

El mateix Mihaly Varga va afirmar dijous que el dèficit públic podria arribar al 7% o 7,5% a causa de la situació deixada per l'anterior govern socialista. Aquest diagnòstic el va fer comparar la situació hongaresa amb la de Grècia.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El port de Mataró, l’espai on no hi cap ni una agulla

Mataró
ECONOMIA

L’aeroport d’Alguaire acull simulacions de rutes logístiques amb drons

Lleida
Energia

La hidroelèctrica de Sant Quirze de Besora serà pública a partir del 31 de juliol

Sant Quirze de Besora
Economia

Catalunya creixerà un 2,6% aquest any, segons el BBVA

barcelona
Unió Europea

La inflació a la zona euro es modera una dècima al juny, fins al 2,5%

Barcelona

Noel creix un 16 per cent el 2023 i factura 638 milions d’euros

SANT JOAN LES FONTS
ECONOMIA

La plantilla de Vodafone accepta el preacord sobre l’ERO per a 898 persones

Barcelona
Economia

L’FMI eleva al 0,9% la previsió de creixement de l’eurozona per al 2024

Barcelona
ECONOMIA

Tarragona crearà miradors turístics digitals a la ciutat

Tarragona