Economia

Salgado tanca l'asseguradora de Díaz Ferrán per insolvència

Economia intervé Seguros Mercurio, del grup Marsans, perquè pateix una "greu situació patrimonial i de liquiditat". El govern central es compromet a protegir els interessos dels clients i els treballadors

El ministeri d'Economia, dirigit per Elena Salgado, va dissoldre ahir amb caràcter immediat Seguros Mercurio, l'asseguradora del grup Marsans de la qual són copropietaris el president de la CEOE, Gerardo Díaz Ferrán, i l'empresari Gonzalo Pascual.

La decisió es va prendre, arran de la "greu situació patrimonial i de liquiditat" que pateix l'empresa, per protegir els interessos i el drets dels assegurats.

Amb aquesta finalitat i també per "garantir un procediment ordenat de liquidació, s'ha encarregat la liquidació de l'entitat al Consorci de Compensació d'Assegurances", va indicar el ministeri.

Aquest consorci tractarà de buscar solucions en el mercat per salvaguardar els interessos dels assegurats -traspassar a altres asseguradores les carteres de clients- i de la plantilla de l'empresa.

Segons el comunicat d'Economia, les dades de tresoreria facilitades per la mateixa companyia indiquen que, en cas de no haver estat intervinguda, l'entitat no podria complir els seus compromisos de pagament en les pròximes setmanes.

Cap solució viable
La decisió del ministeri, que ha executat la direcció general d'Assegurances, es va produir després de mesos en què s'ha intentat que Marsans vengués l'asseguradora, especialitzada en pòlisses de transport de mercaderies i en la cobertura de viatgers, amb una quota de mercat d'un 30%.

De fet, el comunicat destaca que els accionistes de Seguros Mercurio no han aportat "solucions viables que portessin al restabliment de la situació patrimonial" en les "nombroses reunions" mantingudes amb la direcció general d'Assegurances.

Aquesta direcció també va acordar la revocació de l'autorització administrativa que tenia Seguros Mercurio, que operava des del 1988, per treballar en nou rams, des de pòlisses d'accidents fins a assistència i defensa jurídica.

Marge de solvència
Segons els últims resultats publicats per la companyia, corresponents al 2008 -tot i que a la seva web només és possible accedir als del 2007-, Seguros Mercurio va registrar unes pèrdues de 14,76 milions, fet que va provocar que el marge de solvència que s'exigeix a les asseguradores se situés per sota del mínim legal, fixat en 10,15 milions. El volum total d'actiu se situava, al tancament del 2008, en 70 milions, dels quals 9,7 milions eren en efectiu en entitats financeres.

Seguros Mercurio sosté que genera "prou liquiditat per complir amb les necessitats de l'operativa de negoci", alhora que assegura que "per l'estructura i les característiques de la cartera de valors de l'entitat, es pot concloure que no existeix risc financer significatiu relacionat amb la gestió i l'operativa".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Unió Europea

Brussel·les estudia multar la xarxa social X per incomplir la Llei de serveis digitals

Barcelona
economia

En marxa el sistema per nodrir d’energia elèctrica els vaixells de la zona de contenidors del Port de Barcelona

Barcelona
economia

Els preus s’apugen sis dècimes a les comarques gironines al juny

girona

Impuls per activar la primera fase del canal Xerta-Sénia a finals d’any

Xerta
economia

Els usuaris del metro creixen un 6% al maig, i superen els 43 milions

Barcelona
turisme

Casa Batlló rep 1,5 milions de visitants el 2023 i supera els 50 milions de facturació

barcelona
política

Catalunya lidera la captació de fons Next Generation a l’Estat

barcelona

Granollers activa un pla per promoure el comerç urbà

Granollers

Eurecat i GironaHub impulsen la generació de start-ups tecnològiques

GIRONA