Economia

La nova Caixa Catalunya suavitzarà la retallada de plantilla i d’oficines

L’entitat oferirà a algunes sucursals en pèrdues dos anys perquè recondueixin la situació i evitin el tancament

Les caixes de Catalunya, Tarragona i Manresa van oferir ahir als sindicats suavitzar el tancament d’oficines i la reducció de personal dintre de la reestructuració que comporta el procés de fusió engegat per les tres entitats. Les direccions de les caixes, inicialment, havien ofert als sindicats dintre de les negociacions de la taula laboral el tancament de 500 sucursals, el 30 per cent de la xarxa, i la sortida de 1.800 treballadors, el 20 per cent de la plantilla.

Les direccions del grup tenen previst presentar avui a les centrals sindicals una nova xifra reduïda del nombre de sucursals que es tancaran, amb la consegüent disminució del personal que haurà d’abandonar l’entitat. “Una part de les oficines que estan en pèrdues tindran dos anys per entrar en beneficis i evitar, d’aquesta manera, el seu tancament”, van explicar ahir portaveus de Caixa Catalunya. Les mateixes fonts van insistir que cap treballador es veurà obligat a deixar contra la seva voluntat l’entitat financera: “Tant les prejubilacions com les baixes incentivades són voluntàries”. Des de les direccions de les caixes es calcula que uns 1.400 treballadors acceptaran les prejubilacions, les condicions mínimes de les quals suposen el cobrament del 75 per cent del sou net.

Mobilitat
Malgrat tot, els sindicats recelen d’un pla que comporta el tancament de força oficines més enllà del mercat català, cosa que obligarà bastants treballadors a canviar de domicili per conservar un lloc de treball en el grup. “No tindrem més remei que acceptar la mobilitat laboral dintre d’una mateixa província, però ens oposarem que vagi més enllà d’això”, van explicar ahir fonts sindicals a l’AVUI.

En la reunió d’ahir, a més, es va tancar definitivament l’homogeneïtzació de les condicions laborals de les tres entitats en procés d’integració, així com l’equiparació de les aportacions als fons de pensions.

Les direccions de les caixes i els sindicats es tornaran a reunir avui per intentar arribar a un acord que permeti impulsar definitivament la fusió. Les caixes de Catalunya, Tarragona i Manresa volen celebrar la primera setmana de desembre un consell extraordinari per aprovar definitivament les xifres de la fusió, que presentarien abans de Nadal al govern i al Banc d’Espanya.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.