Economia

Foment del Treball aparca la negociació amb Pimec i deixa en l'aire la fusió patronal

Les organitzacions territorials han plantejat dubtes per com s'havia gestionat la fusió, segons afirmen algunes fonts

Les patronals Foment del Treball i Pimec han ajornat el seu procés de fusió, segons ha fet públic la primera en un comunicat.

Tal com afirma Foment del Treball, de moment el Comitè Executiu ha acordat "prioritzar els esforços de l'entitat en la sortida de la crisi econòmica, tant a Catalunya com a Espanya, utilitzant tot el potencial de les seves organitzacions".

La direcció de la patronal presidida per Joan Rosell també té com a objectiu reactivar el diàleg social que "pugui concertar les reformes estructurals imprescindibles".

Problemes amb les organitzacions territorials
Fonts de la patronal Foment han explicat que hi havia algunes reticències per part de les organitzacions territorials per com s'havia gestionat la fusió.

Així, les organitzacions territorials, que són adherides a la patronal però autònomes, no han vist clar el procés de fusió amb la patronal Pimec per la manera com s'havia gestionat el procés des de la direcció de Foment del Treball, ja que no era el més "idoni" per afrontar la fusió amb èxit.

En concret, han comentat, hi havia "preocupació" per com s'articularia la fusió entre les diverses organitzacions i quin seria el seu protagonisme al territori.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.