Economia

La compravenda d'habitatges cau un 20,3% al juliol respecte al mateix mes del 2008

En taxa intermensual, dada del juliol sobre el mes anterior, la compravenda d'habitatges es va incrementar un 4,7%

La compravenda d'habitatges es va reduir un 20,3% al juliol en relació amb el mateix mes del 2008, fins a un total de 37.039 operacions, de les quals un 50,5% es van fer sobre habitatges nous i un 49,5% sobre immobles de segona mà, segons ha informat l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

La caiguda del juliol va ser més moderada que l'experimentada al juny, quan la compravenda d'habitatges es va enfonsar un 25,5%.

En taxa intermensual (juliol sobre juny), la compravenda d'habitatges es va incrementar un 4,7%, mentre que en els set primers mesos de l'any aquestes operacions acumulen un descens d'un 33,1%.

El retrocés d'aquestes transaccions va ser més gran en el cas dels habitatges usats, en què la compravenda d'aquest tipus d'immobles va recular un 20,5% en taxa interanual, fins a 18.351 operacions. Aquesta caiguda és lleugerament inferior a la d'experimentada al juny (-32,6%).

Per la seva banda, la compravenda d'habitatges nous va caure un 20,1% al juliol respecte al mateix mes del 2008, fins a sumar 18.688 transaccions. Aquest descens és més elevat que el registrat al juny, quan la compravenda d'habitatges nous va baixar un 18,1% en taxa interanual.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.