Economia

Burberry tanca les seves oficines a Barcelona i acomiada 300 treballadors

El grup informa que es veu obligat a realitzar un pla de reestructuració per fer front a la crisi i a la progressiva caiguda de les vendes, que es tradueix en pèrdues

Burberry Group ha anunciat aquest dimecres la reestructuració del seu negoci a l'Estat amb la finalitat d'alinear la seva activitat amb el model de negoci de Burberry a la resta del món i garantir el seu futur a llarg termini en aquest mercat.

Aquest pla de reestructuració preveu introduir la col·lecció internacional a partir de la temporada primavera/estiu 2011 en tots els canals de distribució a l'Estat, deixar de fer la col·lecció local, tancar les oficines de Burberry a Barcelona i ubicar a Londres totes les activitats de la divisió de Global Children.

Malgrat tot, i segons ha anunciat la companyia, l'Estat espanyol continua sent un mercat clau per al grup.

Segons Burberry, per raons històriques, l'Estat espanyol és una excepció dintre de l'estructura organitzativa del grup i ha anat desenvolupant les seves pròpies col·leccions de peces per a home i dona, concebudes exclusivament per a la seva comercialització en el mercat espanyol.

No obstant això, la greu crisi que travessa el país i la progressiva caiguda de les vendes, que es traduirà en pèrdues en aquest i en successius exercicis, justifiquen que  no hi hagi una col·lecció específica per al mercat espanyol.

Les vendes són actualment massa baixes per cobrir els costos associats a aquestes col·leccions. L'Estat adoptarà el model de negoci que manté Burberry a la resta del món i conseqüentment es distribuirà exclusivament la col·lecció internacional a partir de la temporada primavera/estiu 2011.

Burberry Group ha informat el comitè d'empresa sobre aquesta decisió i a partir d'ara s'iniciarà un període de consultes amb la presentació d'un expedient de regulació d'ocupació (ERO) que afectarà prop de 300 treballadors.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.