Economia

Els sindicats demanen la dimissió d'Ausàs pel "mimetisme" de la retallada del sector públic

Acusen la Generalitat de renunciar a exercir l'autogovern quan Catalunya té menys funcionaris que la mitjana

Els principals sindicats catalans han demanat la dimissió del conseller de Governació i Administracions Públiques, Jordi Ausàs, després que aquest els anunciés que el govern té previst dictar un decret "en els mateixos termes que el que s'aprovarà pel conjunt de l'Estat". "Traduir al català no és governar", ha criticat el secretari de política sindical de serveis públics de la UGT de Catalunya, Carlos Villalante.

Després que aquest dijous al matí el Congrés de Diputats de Madrid ha aprovat el pla d'austeritat de l'executiu de José Luis Rodríguez Zapatero, els sindicats han lamentat que "alguns partits del govern no poden dir que el que a Madrid no és bo per Espanya, sí que és bo per a Catalunya", ha declarat Villalante.

El representant de la UGT ha titllat de "falta total d'ètica i de moral" la retallada salarial per als treballadors del sector públic i la congelació de les pensions i ha denunciat que "a Catalunya no només no es voti en contra, sinó que s'impulsi un decret que es podria canviar si volguessin".

El secretari de Negociació Col·lectiva de Serveis al Ciutadà de CCOO, Fèlix Belzunce, per la seva banda, ha carregat contra la decisió de la Generalitat de "deixar de fer ús de l'autogovern. A Catalunya tenim un percentatge de treballadors públics inferior a la mitjana estatal i això vol dir que es fa una millor utilització dels recursos. Considerem que les retallades són injustes", ha conclòs.

"Hi ha administracions públiques arreu de l'Estat que es declararan en rebel·lia a l'hora d'aplicar aquest decret, mentre el govern de Catalunya, o part dels seus components, en comptes de marcar la diferència, només es preocupen de la seva situació", ha reblat Villalante.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ECONOMIA

Solsona i Cardona impulsen el relleu generacional en comerços

Solsona
ECONOMIA

Preacord d’ERO a Vodafone, que es sotmetrà a votació de la plantilla

Barcelona
ECONOMIA

Barcelona ha executat el 47% dels 276 milions que gestiona dels Next Generation

Barcelona

El cost de la vida creix un 0,6% el juny a la demarcació

girona
ECONOMIA

Inici de la campanya de la pera a Ponent, amb una previsió de 15.000 tones

Els Alamús
economia

Els congressistes gaudiran de promocions i descomptes al comerç local

girona
economia

La Fundació Habitatge Social alerta del risc de la manca d’habitatge social

Barcelona
Economia

El govern acorda un préstec amb el BEI per fer 4.300 pisos de lloguer social

barcelona
Economia

La compravenda d’habitatges cau un 24,5% al maig

barcelona